Atari 520STE black screen? :(

Troubles with your machine? Just want to speak about the latest improvements? This is the place!

Moderators: Mug UK, Zorro 2, Greenious, spiny, Moderator Team

DennisR
Atarian
Atarian
Posts: 2
Joined: Wed Dec 26, 2018 2:40 pm

Atari 520STE black screen? :(

Postby DennisR » Sat Dec 29, 2018 8:27 pm

Hi, I got a Atari 520STE, with some problems I'm new to the Atari STE,
Im from the Amiga side, do have a couple of Amigas so they are my
old ones that I got brand new, back then when they ware new, yes I'm old.

The Atari 520STE, I got has some fault, what I dont know, I'll try explane it,
black screen on boot, tested booting from floppy,
it boots disk (game Turbo Lotus) just fine since it play's the music but the screen is black?
Have resited all the tos and the other chips that are in sockets, still black screen?

My Inglish may be a bit of, since I mostly use Swedish.

Any one had this problem? Maybe a solution?

kind regards

DennisR

User avatar
Robson
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 789
Joined: Sun Feb 19, 2006 7:03 am
Location: London

Re: Atari 520STE black screen? :(

Postby Robson » Sun Dec 30, 2018 12:33 am

What screen is it connected to and how?
The game loads and plays music. System is up and running. It sounds more like cable/display issue. A key info is not shared here. Maybe try tuning in on tv using rf.
------------------------------------------------
http://tercsirobi.byethost14.com
------------------------------------------------

DennisR
Atarian
Atarian
Posts: 2
Joined: Wed Dec 26, 2018 2:40 pm

Re: Atari 520STE black screen? :(

Postby DennisR » Sun Dec 30, 2018 7:28 am

Hi, its connected with/to scart from the RGB/monitor output, to led tv, the same tv I use with the Amigas,
maybe its the cable he sent with it is faulty, I'll will try the rf on an old crt tv and se if that works.
And se if it works,
Thanks.

Did forget to say that if I just start it with no floppy and
press any key it makes a plinging sound? is that ok?
Have tested on outher tv and no pic still black screen with sound??


Social Media

     

Return to “Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest