New CT60 Boot ROM 1.05

Discuss CT60/CT63, CTPCI, SuperVidel and EtherNAT hardware here.

Moderators: Mug UK, moondog/.tSCc., [ProToS], lp, Moderator Team

User avatar
TheNameOfTheGame
Atari God
Atari God
Posts: 1339
Joined: Mon Jul 23, 2012 8:57 pm
Location: Almost Heaven, West Virginia

Re: New CT60 Boot ROM 1.05

Postby TheNameOfTheGame » Thu Sep 12, 2019 12:07 pm

emcclariion wrote:Just before I cock this up, there are 3 bin files which one do I use ?

I assuming I use flash060 in 60 mode ?


flash060 is used in 030 mode.

From what I understand 'A' bin file is the normal bin and 'B' and 'C' are for those who have SuperVidels and are having issues (not sure why there are 2, but for some people B might work better than C).

User avatar
Estrayk
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 249
Joined: Mon Nov 23, 2015 2:52 pm
Location: Spain

Re: New CT60 Boot ROM 1.05

Postby Estrayk » Wed Sep 18, 2019 10:20 pm

I flashed without any issues, Thanks !!!!
・Falcon ct60e・Atari MegaSTE ・Atari STe ・MIST ・

User avatar
Estrayk
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 249
Joined: Mon Nov 23, 2015 2:52 pm
Location: Spain

Re: New CT60 Boot ROM 1.05

Postby Estrayk » Wed Sep 18, 2019 10:54 pm

Oh! oh! Bad news! Just for curiosity, playing with the new menus I set the speed to 66Mhz, instead 66,6Mhz and ct60e doesnt boot now. How can I reset the speed value?
In 030 mode it boots but When I try to change the speed with "ct60 config" it shows:

FOR PROGRAM THE CLOCK GENERATOR WITHOUT THE CT60, YOU MUST CONNECT THE MODULE ON MODEM2!

EDIT:

(SOLVED) I change the speed to 90Mhz and it works! like this post:
http://atari-forum.com/viewtopic.php?f=97&t=35542


----------------------
Can be a bug, check it, minimum value should be 66,6Mhz, not 66Mhz.! thx.
・Falcon ct60e・Atari MegaSTE ・Atari STe ・MIST ・

User avatar
TheNameOfTheGame
Atari God
Atari God
Posts: 1339
Joined: Mon Jul 23, 2012 8:57 pm
Location: Almost Heaven, West Virginia

Re: New CT60 Boot ROM 1.05

Postby TheNameOfTheGame » Thu Sep 19, 2019 12:29 am

Estrayk wrote:I flashed without any issues, Thanks !!!!


Awesome! Nice to hear, glad you were successful. :cheers:

insane
Atari User
Atari User
Posts: 34
Joined: Thu Aug 28, 2014 11:42 am
Location: Frankfurt (Oder), Germany
Contact:

Re: New CT60 Boot ROM 1.05

Postby insane » Thu Sep 19, 2019 8:43 am

"Can be a bug, check it, minimum value should be 66,6Mhz, not 66Mhz"

Depends. Do you use a supervidel?
My supervidel-less CT60 runs at 50Mhz f.e.
.tSCc. - low-tech atari cyberpunks since 1990 | http://insane.tscc.de

User avatar
Estrayk
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 249
Joined: Mon Nov 23, 2015 2:52 pm
Location: Spain

Re: New CT60 Boot ROM 1.05

Postby Estrayk » Thu Sep 19, 2019 1:42 pm

insane wrote:"Can be a bug, check it, minimum value should be 66,6Mhz, not 66Mhz"

Depends. Do you use a supervidel?
.


nope. Falcon+ct60e only.

Anyway, will be so cool that pressing any combinations of keys at boot or something, it will reset ct60e nvram and all config for these kind of problems.

you think that can be done @insane?
・Falcon ct60e・Atari MegaSTE ・Atari STe ・MIST ・

insane
Atari User
Atari User
Posts: 34
Joined: Thu Aug 28, 2014 11:42 am
Location: Frankfurt (Oder), Germany
Contact:

Re: New CT60 Boot ROM 1.05

Postby insane » Thu Sep 19, 2019 1:53 pm

Wouldn't help - as when the CTCM malfunctions the 060 wouldn't work at all - so nothing could react to any keypresses :/
Maybe it is somehow possible to program the CTCM from 030 mode - i doubt that but i'll try to find sth.
.tSCc. - low-tech atari cyberpunks since 1990 | http://insane.tscc.de

insane
Atari User
Atari User
Posts: 34
Joined: Thu Aug 28, 2014 11:42 am
Location: Frankfurt (Oder), Germany
Contact:

Re: New CT60 Boot ROM 1.05

Postby insane » Thu Sep 19, 2019 2:00 pm

Addendum: There already is some clock reset code in the CT60 bios: Holding ALT+Control on boot seems to reset the Clock speed. (untested)
.tSCc. - low-tech atari cyberpunks since 1990 | http://insane.tscc.de

User avatar
Estrayk
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 249
Joined: Mon Nov 23, 2015 2:52 pm
Location: Spain

Re: New CT60 Boot ROM 1.05

Postby Estrayk » Fri Sep 20, 2019 1:31 pm

insane wrote:Addendum: There already is some clock reset code in the CT60 bios: Holding ALT+Control on boot seems to reset the Clock speed. (untested)


I didnt know that. thanks insane!
・Falcon ct60e・Atari MegaSTE ・Atari STe ・MIST ・


Social Media

     

Return to “CT60 / CT63 Area”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests