Devpac from hard drive

All 680x0 related coding posts in this section please.

Moderators: exxos, simonsunnyboy, Mug UK, Zorro 2, Moderator Team

User avatar
YQN
Atari nerd
Atari nerd
Posts: 44
Joined: Sat Jul 22, 2017 6:01 pm
Contact:

Devpac from hard drive

Postby YQN » Wed Sep 13, 2017 7:21 am

Hi,

I tried to run Perihelion's code for loading Degas pictures but I can't do it from the HD, Devpac looks for the file on A:. How do I set it up to look for the file on C:? I tried adding C: in the bottom two lines in the environment window (don't know what they're for), but it didn't change anything. Or is it best to keep everything on floppy disk?

Thanks for any help!

User avatar
spiny
Disk Imager Supreme
Disk Imager Supreme
Posts: 2338
Joined: Mon Aug 11, 2003 11:53 pm
Location: just outside bristol
Contact:

Re: Devpac from hard drive

Postby spiny » Wed Sep 13, 2017 7:31 am

it's the incbin staement at the bottom of the code, edit that to point to where the pic is on your C: drive

something like this:

picture incbin c:\code\tut07\font2.pi1

User avatar
YQN
Atari nerd
Atari nerd
Posts: 44
Joined: Sat Jul 22, 2017 6:01 pm
Contact:

Re: Devpac from hard drive

Postby YQN » Wed Sep 13, 2017 7:53 am

spiny wrote:it's the incbin staement at the bottom of the code, edit that to point to where the pic is on your C: drive

something like this:

picture incbin c:\code\tut07\font2.pi1

Feel stupid for not trying that :oops: Thanks!

User avatar
spiny
Disk Imager Supreme
Disk Imager Supreme
Posts: 2338
Joined: Mon Aug 11, 2003 11:53 pm
Location: just outside bristol
Contact:

Re: Devpac from hard drive

Postby spiny » Wed Sep 13, 2017 8:03 am

don't worry, I'm still trying to get to grips with scrollers :)

User avatar
YQN
Atari nerd
Atari nerd
Posts: 44
Joined: Sat Jul 22, 2017 6:01 pm
Contact:

Re: Devpac from hard drive

Postby YQN » Wed Sep 13, 2017 9:56 am

Also, I'll post that if someone else searches the forum and gets to this post because that's where I should've actually searched: http://dev-docs.atariforge.org/

User avatar
YQN
Atari nerd
Atari nerd
Posts: 44
Joined: Sat Jul 22, 2017 6:01 pm
Contact:

Re: Devpac from hard drive

Postby YQN » Wed Sep 13, 2017 11:29 am

spiny wrote:don't worry, I'm still trying to get to grips with scrollers :)

That 7th tutorial is not the easiest! Did you try to run the first program, the one only getting the "C"? It gives me two bombs... :scratches head:

User avatar
Sturm
Atari maniac
Atari maniac
Posts: 93
Joined: Wed Aug 24, 2016 1:51 pm
Location: France

Re: Devpac from hard drive

Postby Sturm » Sun Oct 01, 2017 4:43 pm

Tried to install devpac 3.1 (found here : http://dhs.nu/files.php?t=single&ID=5) but it keeps asking for disk A. Any idea ?

FedePede04
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 951
Joined: Fri Feb 04, 2011 12:14 am
Location: Denmark
Contact:

Re: Devpac from hard drive

Postby FedePede04 » Sun Oct 01, 2017 7:21 pm

try this one :)
devpac31.zip
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Atari will rule the world, long after man has disappeared

sometime my English is a little weird, Google translate is my best friend :)

FedePede04
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 951
Joined: Fri Feb 04, 2011 12:14 am
Location: Denmark
Contact:

Re: Devpac from hard drive

Postby FedePede04 » Sun Oct 01, 2017 7:22 pm

just try and run the devpac.prg file i don't think you need to do anything else ...
Atari will rule the world, long after man has disappeared

sometime my English is a little weird, Google translate is my best friend :)

FedePede04
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 951
Joined: Fri Feb 04, 2011 12:14 am
Location: Denmark
Contact:

Re: Devpac from hard drive

Postby FedePede04 » Sun Oct 01, 2017 7:24 pm

YQN wrote:
spiny wrote:it's the incbin staement at the bottom of the code, edit that to point to where the pic is on your C: drive

something like this:

picture incbin c:\code\tut07\font2.pi1

Feel stupid for not trying that :oops: Thanks!


hi up under files, there is on called "change directory" just use that and you don't need the path in the incbin.
Last edited by FedePede04 on Sun Oct 01, 2017 7:26 pm, edited 1 time in total.
Atari will rule the world, long after man has disappeared

sometime my English is a little weird, Google translate is my best friend :)

User avatar
YQN
Atari nerd
Atari nerd
Posts: 44
Joined: Sat Jul 22, 2017 6:01 pm
Contact:

Re: Devpac from hard drive

Postby YQN » Sun Oct 01, 2017 9:24 pm

Sturm wrote:Tried to install devpac 3.1 (found here : http://dhs.nu/files.php?t=single&ID=5) but it keeps asking for disk A. Any idea ?

I had the same problem, you need to check the "Environment" options:

Steem__125.png


Then change the paths to where your files are. Looks like this on my system:

Steem__126.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Social Media

     

Return to “680x0”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests