Atari PCH204 help needed

All discussions about the Atari 8bit range of machines.

Moderators: Mug UK, Silver Surfer, Moderator Team

KLund1
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 337
Joined: Fri Apr 03, 2009 5:09 pm

Atari PCH204 help needed

Postby KLund1 » Wed Nov 19, 2014 6:50 am

Hi Everyone,

Not sure if this is the right forum for this. It is for an Atari 8-bit computer, just not a 6502 based machine.

I have a working Atari PC1. All seems good with it. But I have a matching but sick Atari PCH204 Hard Drive unit. The actual drive that came with it, an Epson HMC-755 is completely dead. So I trolled ebay and found a similar sized drive, a Seagate ST351A/X. I've have jumppered it several ways and the PC1 will not recognize it. I do not get a 1701 error any more (as when the Epson was installed). But Fdisk from DOS 3.3 reports no fixed disk attached. The drive spins up fine. Perhaps this drive is just not compatible. But the specs show that it is ok for XT and AT uses. I'm assuming the PC1 is an XT clone with some internal upgrades from Atari. I was thinking I need to use the DEBUG command in Dos to low level format this HD, but I have no clue as to what parameters/switches to use. I have received some limited help from VintageComputers.com but nothing that really helps.

Any thoughts, suggestions or ideas?

Thanks

(I'm going to post this over at Atari-Age 8-bit & ST forums too)
UPDATED: Falcon 030(FX-1)(CF int & removable SD), MSTE 4+PS3000 4160STE 2.06+HDFD STacy4-internal-USD 1040STFM+I.B.Driver-5.25"FDD 1040STF 1040ST 520ST-AdSpeed 400-48k 800+810x2+820+822+825+830+835+850, 800XL+IndusGT 600XL 130XE+XF551x2 Portfolio 1200XL APE(Warp+32in1 OS SuperVideo 2.1 256k RAMBO)+1050x2 USD'd+SIO2PC, PC1+PCH204+PCM124+PCF554x2

Social Media

     

Return to “The Atari 8bit corner”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest