[Solved?] CT60e Which are the reset pins to reset the clock speed back to default?

Discuss CT60/CT63, CTPCI, SuperVidel and EtherNAT hardware here.

Moderators: Mug UK, moondog/.tSCc., [ProToS], lp, Moderator Team

User avatar
leech
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 869
Joined: Tue Dec 01, 2015 3:26 pm

[Solved?] CT60e Which are the reset pins to reset the clock speed back to default?

Postby leech » Sat Aug 12, 2017 5:01 pm

I was playing around with the overclocking of my CT60e, and managed to make it crash every time at 100Mhz. Can't seem to find exactly what the "Reset" pins are for this.

I see a set of pins next to the memory close to the memory where the power supply is. Then of course the power/reset sw/led/060/ etc. I'm hoping it's not under the SuperVidel, 'cause that would stink.

Any help, much appreciated. Documentation seems to be all over the place.

Edit: Solved? There appears to be a 'Recovery' spot on the board, but it didn't seem to do anything for me, but since I had to remove the SuperVidel to get to it, it stopped crashing 100% at 100Mhz, and I was able to load up a bare TOS with only the control panel and the ct60conf.cpx and managed to set it back to 66mhz. It was having some weird issues with not loading up MiNT at 80, and I remember someone saying sometimes it's weird and you can up the speed and it'll be more stable... well that didn't work here... NVDI would completely crash.
Atari 8Bits: 800xl, 600xl, XEGS, 800, 130xe, 130xe (fully upgraded (soon!))
Atari STs: 1040STf (broken shifter), 1040STe, Mega STe, TT030, Falcon (CT60e, SuperVidel)

fidzen
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
Posts: 146
Joined: Tue Mar 31, 2015 5:13 pm
Location: Sweden

Re: [Solved?] CT60e Which are the reset pins to reset the clock speed back to default?

Postby fidzen » Sat Aug 12, 2017 8:11 pm

You can always boot the Falcon in 030 mode and set another clock on the CT60 from there.
That's the way I have solved it when my CT60/63 have been overclocked.
Atari Falcon, 14Mb RAM, CT60e, Supervidel, Svetlana, 512Mb RAM, 8Gb CF.
Atari Falcon, 14Mb RAM, CT63, 256Mb RAM,4Gb CF.
Firebee Series 2, 16Gb CF, 2Gb SD, MEGA ST Keyboard and Atari Mice.
Atari 2600 4-switch Woody

User avatar
leech
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 869
Joined: Tue Dec 01, 2015 3:26 pm

Re: [Solved?] CT60e Which are the reset pins to reset the clock speed back to default?

Postby leech » Sat Aug 12, 2017 8:20 pm

I tried that and it didn't seem to do anything. It showed it as saved there, but when I booted in 060 mode, it crashed again and said 100Mhz, it crashes right as it's trying to do the memory test.
Atari 8Bits: 800xl, 600xl, XEGS, 800, 130xe, 130xe (fully upgraded (soon!))
Atari STs: 1040STf (broken shifter), 1040STe, Mega STe, TT030, Falcon (CT60e, SuperVidel)


Social Media

     

Return to “CT60 / CT63 Area”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest