Problem with CT60e and SuperVidel

Discuss CT60/CT63, CTPCI, SuperVidel and EtherNAT hardware here.

Moderators: Mug UK, moondog/.tSCc., [ProToS], lp, Moderator Team

fidzen
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
Posts: 149
Joined: Tue Mar 31, 2015 5:13 pm
Location: Sweden

Problem with CT60e and SuperVidel

Postby fidzen » Wed Mar 22, 2017 6:05 pm

Hello.
I have received my CT60e and have made some tests.
If I run only the board alone, I can kick it up to 90MHz stable.
If I plug the SV on the CT60e, I can't go over 66MHz before it crashes.
I also have a CT63 that I can run with the SV in 90MHz stable.
So something is different with the CT60e, and I wonder if anyone
have a idea? I have tested with both v006 and v010 on the SV,
and also 1.03c and 2.01 on the CT60e. Same problem with all tests.
Atari Falcon, 14Mb RAM, CT60e, Supervidel, Svetlana, 512Mb RAM, 8Gb CF.
Atari Falcon, 14Mb RAM, CT63, 256Mb RAM,4Gb CF.
Firebee Series 2, 16Gb CF, 2Gb SD, MEGA ST Keyboard and Atari Mice.
Atari 2600 4-switch Woody

fidzen
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
Posts: 149
Joined: Tue Mar 31, 2015 5:13 pm
Location: Sweden

Re: Problem with CT60e and SuperVidel

Postby fidzen » Wed Mar 22, 2017 6:16 pm

I get this error message when it boots up and shall load the drivers for the SV.

IMG_2972.JPG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Atari Falcon, 14Mb RAM, CT60e, Supervidel, Svetlana, 512Mb RAM, 8Gb CF.
Atari Falcon, 14Mb RAM, CT63, 256Mb RAM,4Gb CF.
Firebee Series 2, 16Gb CF, 2Gb SD, MEGA ST Keyboard and Atari Mice.
Atari 2600 4-switch Woody

mikro
Atari God
Atari God
Posts: 1301
Joined: Sat Sep 10, 2005 11:11 am
Location: Brisbane, Queensland, Australia
Contact:

Re: Problem with CT60e and SuperVidel

Postby mikro » Wed Mar 22, 2017 10:37 pm

Oh crap, this isn't good. :-( CT60e's aim has been actually to IMPROVE this against CT60/CT63 where it was really normal to observe defects and deformation of the signals when going to more than 66 MHz. I remember a very strange situation when I had to stay at 66 MHz when using EtherNAT else my disk (!!!) access would lead to corrupted data. WIthout EtherNAT -- 100 MHz no problem.

User avatar
wongck
Ultimate Atarian
Ultimate Atarian
Posts: 11990
Joined: Sat May 03, 2008 2:09 pm
Location: Far East
Contact:

Re: Problem with CT60e and SuperVidel

Postby wongck » Wed Mar 22, 2017 10:56 pm

Has been years but IIRC, there was several firmware upgrade to make SV stable on CT63.
Since you have a stable SV & CT63 combo, you shold compare the firmware version.
My Stuff: FB/Falcon CT63+CTPCI_ATI_RTL8139 14+512MB 30GB HDD CF HxC_SD/ TT030 68882 4+32MB 520MB Nova/ 520STFM 4MB Tos206 SCSI
Shared SCSI Bus:ScsiLink ethernet, 9GB HDD,SD-reader @ http://phsw.atari.org
My Atari stuff for sale - click here for list

User avatar
jvas
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 444
Joined: Fri Jan 28, 2005 4:30 pm
Location: Budapest, Hungary
Contact:

Re: Problem with CT60e and SuperVidel

Postby jvas » Thu Mar 23, 2017 7:40 am

Isn't there a jumper on the SV which purpose is to "clean" the CT60's bus from noise? Try removing that jumper.

User avatar
jvas
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 444
Joined: Fri Jan 28, 2005 4:30 pm
Location: Budapest, Hungary
Contact:

Re: Problem with CT60e and SuperVidel

Postby jvas » Thu Mar 23, 2017 7:42 am

Btw., my CT60 (the original one) with SV is stable at 75Mhz. Very instable between 75-92Mhz. And at 93Mhz it becomes stable again.

fidzen
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
Posts: 149
Joined: Tue Mar 31, 2015 5:13 pm
Location: Sweden

Re: Problem with CT60e and SuperVidel

Postby fidzen » Thu Mar 23, 2017 12:32 pm

wongck wrote:Has been years but IIRC, there was several firmware upgrade to make SV stable on CT63.
Since you have a stable SV & CT63 combo, you shold compare the firmware version.


I have tested with the same FW on both configurations.
Atari Falcon, 14Mb RAM, CT60e, Supervidel, Svetlana, 512Mb RAM, 8Gb CF.
Atari Falcon, 14Mb RAM, CT63, 256Mb RAM,4Gb CF.
Firebee Series 2, 16Gb CF, 2Gb SD, MEGA ST Keyboard and Atari Mice.
Atari 2600 4-switch Woody

fidzen
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
Posts: 149
Joined: Tue Mar 31, 2015 5:13 pm
Location: Sweden

Re: Problem with CT60e and SuperVidel

Postby fidzen » Thu Mar 23, 2017 12:33 pm

jvas wrote:Isn't there a jumper on the SV which purpose is to "clean" the CT60's bus from noise? Try removing that jumper.


I will test this today and see if it helps.
Thanks of the tip!
Atari Falcon, 14Mb RAM, CT60e, Supervidel, Svetlana, 512Mb RAM, 8Gb CF.
Atari Falcon, 14Mb RAM, CT63, 256Mb RAM,4Gb CF.
Firebee Series 2, 16Gb CF, 2Gb SD, MEGA ST Keyboard and Atari Mice.
Atari 2600 4-switch Woody

fidzen
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
Posts: 149
Joined: Tue Mar 31, 2015 5:13 pm
Location: Sweden

Re: Problem with CT60e and SuperVidel

Postby fidzen » Fri Mar 24, 2017 6:29 am

fidzen wrote:
jvas wrote:Isn't there a jumper on the SV which purpose is to "clean" the CT60's bus from noise? Try removing that jumper.


I will test this today and see if it helps.
Thanks of the tip!


I tested to remove the jumper and now it works great up to at least 95MHz.
Atari Falcon, 14Mb RAM, CT60e, Supervidel, Svetlana, 512Mb RAM, 8Gb CF.
Atari Falcon, 14Mb RAM, CT63, 256Mb RAM,4Gb CF.
Firebee Series 2, 16Gb CF, 2Gb SD, MEGA ST Keyboard and Atari Mice.
Atari 2600 4-switch Woody

mikro
Atari God
Atari God
Posts: 1301
Joined: Sat Sep 10, 2005 11:11 am
Location: Brisbane, Queensland, Australia
Contact:

Re: Problem with CT60e and SuperVidel

Postby mikro » Fri Mar 24, 2017 8:23 am

Phew, that's a relief! I have two SuperVidels at home, I'd hate to mark them as "CT60/63 only".

Rustynutt
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 388
Joined: Wed Mar 21, 2012 7:38 am
Location: Oregon
Contact:

Re: Problem with CT60e and SuperVidel

Postby Rustynutt » Mon Apr 03, 2017 4:19 pm

fidzen wrote:Hello.
I have received my CT60e and have made some tests.
If I run only the board alone, I can kick it up to 90MHz stable.
If I plug the SV on the CT60e, I can't go over 66MHz before it crashes.
I also have a CT63 that I can run with the SV in 90MHz stable.
So something is different with the CT60e, and I wonder if anyone
have a idea? I have tested with both v006 and v010 on the SV,
and also 1.03c and 2.01 on the CT60e. Same problem with all tests.


V2.01? You've already flashed over the V1.03c they worked so hard on to get rid of CTPCI issues?
Tisk tisk.
The jumper setting is mentioned in the SV manual......


Social Media

     

Return to “CT60 / CT63 Area”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest