CT60 TOS source reloaded

Discuss CT60/CT63, CTPCI, SuperVidel and EtherNAT hardware here.

Moderators: Mug UK, moondog/.tSCc., [ProToS], lp, Moderator Team

mikro
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 952
Joined: Sat Sep 10, 2005 11:11 am
Location: Brisbane, Queensland, Australia
Contact:

Re: CT60 TOS source reloaded

Postby mikro » Sun Jan 15, 2017 12:38 am

Hoho, cool! Can you post a picture or two? ;)

User avatar
Beetle
Atari freak
Atari freak
Posts: 71
Joined: Sat Jan 26, 2008 10:09 pm
Contact:

Re: CT60 TOS source reloaded

Postby Beetle » Sat Jan 28, 2017 2:48 pm

Yesterday atariforum.com was unavailable to me, so here it is now:

tower-of-power.jpg

sv-ethernat-ctpci-sandwich.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
What Atari do you want to modify today?

User avatar
Beetle
Atari freak
Atari freak
Posts: 71
Joined: Sat Jan 26, 2008 10:09 pm
Contact:

Re: CT60 TOS source reloaded

Postby Beetle » Sun Jan 29, 2017 10:09 pm

After some trouble i found out that Boot 1.04 and 2.01 (downloaded from github) need TOS4.04 in ROM.
I had EmuTOS in there which works great with boot 1.03c. 1.03c contains full TOS4, but 1.04 and 2.01 seem
to copy at least som parts from ROM at boot time.
With EmuTOS in the TOS-ROM socket, the standard font is a garbled pixel mess.

Additionally, CTPCI needs to be the first board on the CT-expansion bus. With the IRQ cable connected,
i can now run the SuperVidel and EtherNat on top of CTPCI and boot off the CTPCI's IDE port.

The boot up text screen, where firmware versions and PCI bios messages are shown are not readable on
SV output until SVXBIOS.PRG is run from auto folder. Usually, its only the Atari logo in the top left corner
thats messed up.

Conclusion for today: CTPCI, SV and EN can be active in one system.
Greets,
Beetle
What Atari do you want to modify today?

mikro
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 952
Joined: Sat Sep 10, 2005 11:11 am
Location: Brisbane, Queensland, Australia
Contact:

Re: CT60 TOS source reloaded

Postby mikro » Sun Jan 29, 2017 10:19 pm

Another conclusion: CT60 TOS 1.04 (and up) needs the CTPCI, can't work without it.

So what would you like me to do now? Do you still want / need 1.03c with IDE support?

User avatar
Beetle
Atari freak
Atari freak
Posts: 71
Joined: Sat Jan 26, 2008 10:09 pm
Contact:

Re: CT60 TOS source reloaded

Postby Beetle » Sun Jan 29, 2017 10:36 pm

Oh, yes, a 1.03c with just enough CTPCI that the IDE works would be great.
I just wanted to make sure all components still work before you start to code.
What Atari do you want to modify today?

User avatar
Beetle
Atari freak
Atari freak
Posts: 71
Joined: Sat Jan 26, 2008 10:09 pm
Contact:

Re: CT60 TOS source reloaded

Postby Beetle » Wed Mar 29, 2017 8:52 pm

knock, knock, i'm still hoping :D
What Atari do you want to modify today?

mikro
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 952
Joined: Sat Sep 10, 2005 11:11 am
Location: Brisbane, Queensland, Australia
Contact:

Re: CT60 TOS source reloaded

Postby mikro » Wed Mar 29, 2017 10:27 pm

You're in line, mate. ;) Now I have the CT60e, things are going to be much easier.

Btw, don't overlook this post: viewtopic.php?f=97&t=26617&p=315174#p254425 ... it may be less worth it than you think. :-(

User avatar
wongck
Ultimate Atarian
Ultimate Atarian
Posts: 11512
Joined: Sat May 03, 2008 2:09 pm
Location: Far East
Contact:

Re: CT60 TOS source reloaded

Postby wongck » Fri Apr 14, 2017 5:20 am

mikro wrote:You're in line, mate. ;) Now I have the CT60e, things are going to be much easier.

Btw, don't overlook this post: viewtopic.php?f=97&t=26617&p=315174#p254425 ... it may be less worth it than you think. :-(


Not sure what's with his configuration.
On my system the CTPCI IDE are at least 2x read speed of the falc IDE. Faster MINT boot up :D

These were done back in 2012 using Kronos:
Running on using MINT Falcon IDE:
DISK_READ=6.190; (Mo/sec)
DISK_WRITE=5.893; (Mo/sec)
DISK_MULTIREAD=38.669; (Mo/sec)
DISK_MULTIWRITE=36.499; (Mo/sec)
DISK_CREATE_DELETE=159.0; (op/sec)
DISK_READ_WRITE_CACHE=37.616; (Mo/sec)

Running on using MINT CTPCI IDE:
DISK_READ = 12 379, (Mo / sec)
DISK_WRITE = 12 851, (Mo / sec)
DISK_MULTIREAD = 40 215, (Mo / sec)
DISK_MULTIWRITE = 37 362, (Mo / sec)
DISK_CREATE_DELETE = 255.0; (op / sec)
DISK_READ_WRITE_CACHE = 39 010, (Mo / sec)

Actual thread here: viewtopic.php?f=97&t=22562#p201637

My guess could be his write-back cache settings.
My Stuff: FB/Falcon CT63+CTPCI ATI R7500 14+512MB 30GB HDD CF HxC_SD EtherNEC/ TT030 68882 4+32MB 520MB Nova/ 520STFM 4MB Tos206 SCSI
Shared SCSI Bus:ScsiLink ethernet, 9GB HDD,SD-reader @ http://phsw.atari.org
My Atari stuff for sale - click here for list


Social Media

     

Return to “CT60 / CT63 Area”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest