CTPCI and USB card

Discuss CT60/CT63, CTPCI, SuperVidel and EtherNAT hardware here.

Moderators: Mug UK, moondog/.tSCc., [ProToS], lp, Moderator Team

Kroll
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 249
Joined: Fri Mar 09, 2012 10:07 am

CTPCI and USB card

Postby Kroll » Sat Nov 05, 2016 7:40 pm

Hello,

from two weeks my CTPCI working again and I plug Realtek and USB card. During the boot the computer and check PCI card I have this information on the screen:
[4] [0] 0x1033 0x0035 Serial bus USB
[4] [0] 0x1033 0x0035 Serial bus USB
[4] [0] 0x1033 0x00E0 Serial bus USB
[4] [0] 0xFFFF no device
ERROR: OHCI usb-uPD720101-0 error DEVICENORESPONDIG
Device did not respond to taken (IN) or did not provide a handshake (OUT) (5)
Press a key
Someone can help what is wrong and whether it has any ideas of Thanks in advance ?

I plug Radeon card into the second connector, Realtek is on three, USB on four
In addition, It can be useful Boot v.2.00 Beta2 24.09.2010
Tos drivers v.1.00 Beta2 24.09.2010

Regards
Kroll

User avatar
paul92706
Atari God
Atari God
Posts: 1315
Joined: Mon Apr 25, 2011 4:28 am
Location: Orange, CA

Re: CTPCI and USB card

Postby paul92706 » Sat Nov 05, 2016 10:12 pm

I think the USB card needs 5Volts rather than 3.3Volts at CTPCI, just a though.
Atari Falcon CT60/CTPCI 14MB+ 512mb ATI9250 + NetUSBee
Atari Falcon030 CF 4gb + NetUSBee+ 14MB Ram
Atari TT030 2meg STRAM/16meg TTRAM + Nova Adaptor +Maxtor SCSI HD + DaynaPort Pocket SCSI

Kroll
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 249
Joined: Fri Mar 09, 2012 10:07 am

Re: CTPCI and USB card

Postby Kroll » Sat Nov 05, 2016 10:23 pm

Hi,

I have the modify bord for 5 volts too

Kroll

User avatar
wongck
Ultimate Atarian
Ultimate Atarian
Posts: 11623
Joined: Sat May 03, 2008 2:09 pm
Location: Far East
Contact:

Re: CTPCI and USB card

Postby wongck » Sun Nov 06, 2016 12:48 am

My guess is only Ektus will be able to help you.
I did not even get my Realtek working.
My Stuff: FB/Falcon CT63+CTPCI ATI R7500 14+512MB 30GB HDD CF HxC_SD EtherNEC/ TT030 68882 4+32MB 520MB Nova/ 520STFM 4MB Tos206 SCSI
Shared SCSI Bus:ScsiLink ethernet, 9GB HDD,SD-reader @ http://phsw.atari.org
My Atari stuff for sale - click here for list

User avatar
paul92706
Atari God
Atari God
Posts: 1315
Joined: Mon Apr 25, 2011 4:28 am
Location: Orange, CA

Re: CTPCI and USB card

Postby paul92706 » Sun Nov 06, 2016 4:51 am

wongck wrote:My guess is only Ektus will be able to help you.
I did not even get my Realtek working.

yes ektus seems to have gotten this working well, maybe kroll should talk to him!
Atari Falcon CT60/CTPCI 14MB+ 512mb ATI9250 + NetUSBee
Atari Falcon030 CF 4gb + NetUSBee+ 14MB Ram
Atari TT030 2meg STRAM/16meg TTRAM + Nova Adaptor +Maxtor SCSI HD + DaynaPort Pocket SCSI

Kroll
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 249
Joined: Fri Mar 09, 2012 10:07 am

Re: CTPCI and USB card

Postby Kroll » Sun Nov 06, 2016 7:28 am

OK, thanks I will ask him, but now I have another problem see topic viewtopic.php?f=97&t=30682
My CT63 is not boot with IDE hard drive with CTPCI, without this is OK :(

Kroll
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 249
Joined: Fri Mar 09, 2012 10:07 am

Re: CTPCI and USB card

Postby Kroll » Mon Nov 07, 2016 8:46 pm

Can somebody give me an e-mail to Ektus ?

User avatar
Ektus
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 168
Joined: Mon May 24, 2010 2:58 am
Location: Germany
Contact:

Re: CTPCI and USB card

Postby Ektus » Tue Nov 08, 2016 7:14 pm

No need to e-mail (but should work here in the forum using the "contact" link).
As for the PCI cards: I've got several plugged in, but all of them are 3,3V types and work "out of the box", at least as far as the startup diagnostic goes. Drivers are another matter. I do have network running under MiNT (has been discussed here and/or on the atari-home.de forums), I've had a USB keyboard working for testing, and of course the graphics card at 1600x1200. A spare firewire card is stored in the fourth slot on the CTPCI. It's recognized at boot, but lacks drivers and I don't have peripherals to connect to.

Regards
Ektus.
Schneider CPC464 (long retired), Atari Mega ST4 (retired), Falcon+CT2A, Falcon+CT63+CTPCI+Radeon 9250, Milan040+SCSI+Rage

Kroll
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 249
Joined: Fri Mar 09, 2012 10:07 am

Re: CTPCI and USB card

Postby Kroll » Tue Nov 08, 2016 9:50 pm

I also tried to run network card Realtek 8139D which is a on 3.3V and 5V, I have one PCI board modified by Rodolphe is 5V, CTPCI well recognized and previously as was OK loaded MiNT but after loading the drivers seemed to be OK, but the computer crash in the time of loading xcount2.xif and I could not do anything but restart the computer.

User avatar
paul92706
Atari God
Atari God
Posts: 1315
Joined: Mon Apr 25, 2011 4:28 am
Location: Orange, CA

Re: CTPCI and USB card

Postby paul92706 » Wed Nov 09, 2016 6:48 pm

is your CTPCI modified for 5v? because if not it is originally 3.3v, there is a workaround to make it 5v, it is posted somewhere on this forums!
Atari Falcon CT60/CTPCI 14MB+ 512mb ATI9250 + NetUSBee
Atari Falcon030 CF 4gb + NetUSBee+ 14MB Ram
Atari TT030 2meg STRAM/16meg TTRAM + Nova Adaptor +Maxtor SCSI HD + DaynaPort Pocket SCSI

Kroll
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 249
Joined: Fri Mar 09, 2012 10:07 am

Re: CTPCI and USB card

Postby Kroll » Wed Nov 09, 2016 7:14 pm

Czuba modifified my PCI board with four slots, because the Realtek and USB card which I have are 3.3V and 5V both


Social Media

     

Return to “CT60 / CT63 Area”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests