Which tracker for Stock STFM machines

STOS-related stuff in here please

Moderators: exxos, simonsunnyboy, Mug UK, Zorro 2, Moderator Team

EstTeeEfEm
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 299
Joined: Mon May 04, 2015 9:02 pm

Which tracker for Stock STFM machines

Postby EstTeeEfEm » Sat Jan 09, 2016 1:47 pm

Which tracker is the easiest to implement on Stock STFM machines? My STE rout is fine but there are ABK track files.. TCB mod players, but they all seem to have "press space" built into the rotuines themselves making them pretty useless...

There must be a MOD code or extension that allows other things to go on in the background like picture changes and user input? If not, I'll just have to use standard YM files on the STFM which for me isnt that good considering the STE has full stereo mods now, seems like too much of a trade-off.

User avatar
exxos
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 4933
Joined: Fri Mar 28, 2003 8:36 pm
Location: England
Contact:

Re: Which tracker for Stock STFM machines

Postby exxos » Sat Jan 09, 2016 1:55 pm

U'd have to check the extensions on my site. Tracker code takes up 100% CPU time, hence the space pause in most codes. The only extensions which will allow other things are ones which have a 7khz version. I know ABK files have that, maybe other extensions. Though I don't remember much else about it. I know I had something like that running years ago, but CPU time is very limited with tracker code even at its lowest quality.
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - various clutter

http://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
http://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
http://ataristeven.exxoshost.co.uk/Steem.htm Latest Steem Emulator

EstTeeEfEm
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 299
Joined: Mon May 04, 2015 9:02 pm

Re: Which tracker for Stock STFM machines

Postby EstTeeEfEm » Sat Jan 09, 2016 4:46 pm

Thats a shame, i was trying to avoid ABK files lol.. I'll try some stuff out tomorrow and see what comes of it.. if it sounds too nasty then my only alternative is to dig out my SNDH code. I know another member here commented on SNDH and some files not playing but im 99% certain i'd cracked the reason why.
I know its on a disk somehwere lol, or even in one of my notepads, it was a test program so i didnt keep the actual .BAS file on my PC :(
That'll be another one for your site if i can find it?! or trial and error to remember what I did to get the SNDH files to work properly.. at least i know it involves registers..


Social Media

     

Return to “STOS”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest