Slow mouse response under MacOS

A forum about the Hatari ST/STE/Falcon emulator - the current version is v2.1.0

Moderators: simonsunnyboy, thothy, Moderator Team

User avatar
banchoryjohn
Atarian
Atarian
Posts: 1
Joined: Sat Feb 10, 2018 6:30 pm
Location: Scotland

Slow mouse response under MacOS

Postby banchoryjohn » Sat Feb 10, 2018 6:44 pm

Just getting to grips with Hatari 2.1

I am running it on MacOS 10.13.3 (High Sierra) All pretty good, but one thing is doing my head in! If I run EmuTOS the mouse is responsive and clicks in the emulator are also fully responsive. If I use TOS 2.06, 3.06 or 4.04 the mouse pointer becomes very sluggish, but still functional. Keyboard responsiveness remains good under both scenarios. I have fiddled extensively with the CFG files and F12 panel all to no effect.

Any thoughts or help very gratefully received.

John Perry
:D Remembering Ataris on my Macs - Hatari User

User avatar
troed
Atari God
Atari God
Posts: 1436
Joined: Mon Apr 30, 2012 6:20 pm
Location: Sweden

Re: Slow mouse response under MacOS

Postby troed » Sat Feb 10, 2018 7:53 pm

Hi John,

You're not the first to report mouse pointer issues, although the descriptions of the effect has varied. Unfortunately I'm also on High Sierra and do not see this issue so it's not immediately clear what the cause could be or how to fix it. So I will need to ask for more details.

1) What hardware are you running on?
2) Are you using an internal or external screen (in case of laptop)
3) Are you capturing the mouse (CMD-M) or not?
4) Are you running in a window or fullscreen (CMD-F)?

regards,
Troed - macOS build maintainer


Social Media

     

Return to “Hatari”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests