Midres 60Hz pixel timing

A forum about the Hatari ST/STE emulator - the current version is v2.0.0

Moderators: simonsunnyboy, thothy, Moderator Team

RA_pdx
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 215
Joined: Sun Feb 02, 2003 12:01 pm
Location: Nuernberg/GERMANY

Midres 60Hz pixel timing

Postby RA_pdx » Tue Feb 11, 2014 8:42 pm

Hi,

It seems that the pixel timing in 60Hz midres is not accurate. Everything is shifted by three pixels compared with a 1040STE and a MegaSTE. You can see this while using sync stuff and color stripes.
I can provide a test program if you need.
>> > raZen/Paradox < <<

Atari 1040STE, TOS 2.06, 4MB, MC68010, IDE 8GB SSD, Gigafile

User avatar
Eero Tamminen
Atari God
Atari God
Posts: 1562
Joined: Sun Jul 31, 2011 1:11 pm

Re: Midres 60Hz pixel timing

Postby Eero Tamminen » Wed Feb 12, 2014 8:36 pm

RA_pdx wrote:It seems that the pixel timing in 60Hz midres is not accurate. Everything is shifted by three pixels compared with a 1040STE and a MegaSTE. You can see this while using sync stuff and color stripes.
I can provide a test program if you need.


Nicolas is the one that needs to look at this, but test program makes things always easier. First to verify that the problem can be reproduced. :-)

RA_pdx
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 215
Joined: Sun Feb 02, 2003 12:01 pm
Location: Nuernberg/GERMANY

Re: Midres 60Hz pixel timing

Postby RA_pdx » Thu Feb 13, 2014 8:38 am

Thanks, Eero. I will write him a PM with the test program tonight.
>> > raZen/Paradox < <<

Atari 1040STE, TOS 2.06, 4MB, MC68010, IDE 8GB SSD, Gigafile


Social Media

     

Return to “Hatari”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests