STeem 3.9.4 w/wo Pasti ACSI hard drive emulation broken?

A forum for anything about the Steem Engine STE emulator, comments, problems, bug reports etc. Steven Seagal regularly provides updated versions of the original STEem code. The current version is v3.9.4.

Moderators: Mug UK, Steem Authors, Moderator Team

amghwk
Atarian
Atarian
Posts: 3
Joined: Thu Nov 07, 2019 7:16 am

STeem 3.9.4 w/wo Pasti ACSI hard drive emulation broken?

Postby amghwk » Thu Nov 07, 2019 7:33 am

Hello, I have tried searching online and over here for this problem but unable to get the definitive conclusion.

STeem 3.2 works with Pasti to emulate the P.Putnik's 1GB ACSI hard drive (link).

But I am unable to get it to work in 3.9.4. I have tried setting up internal only ACSI, Pasti-only hard drive and combined internal-ACSI-enabled + Pasti-configured configurations. Nothing works. The virtual hard drive is not recognized in 3.9.4. Installing the drive gives error message that it does not exist. It also works in Hatari. (Host OS : Win10 x64, Dell 7559, core i7-6700HQ, 8GB RAM, Intel HD 530)

I only like STeem due to it's familiar UI, multitude of options and better full screen capability compared to Hatari. And the SSE version is the only one that works in modern Win10 full screen with correct aspect ratio, while filling the top and bottom screen.

Thanks for keeping this project alive.

Hope to get to use the ACSI hard drive emulation in STeem SSE.

Thank you.

User avatar
Cyprian
10 GOTO 10
10 GOTO 10
Posts: 1752
Joined: Fri Oct 04, 2002 11:23 am
Location: Warsaw, Poland

Re: STeem 3.9.4 w/wo Pasti ACSI hard drive emulation broken?

Postby Cyprian » Thu Nov 07, 2019 9:21 am

I've just checked Steem SSE 3.9.4 without Pasti, and PPera image works fine with TOS 1.04 and EmuTOS 0.9.12

Btw, I would suggest you to post that issue on Steem forum:
https://sourceforge.net/p/steemsse/forum/bugs/
Lynx II / Jaugar / TT030 / Mega STe / 800 XL / 1040 STe / Falcon030 / 65 XE / 520 STm / SM124 / SC1435
SDrive / PAK68/3 / Lynx Multi Card / LDW Super 2000 / XCA12 / SkunkBoard / CosmosEx / SatanDisk / UltraSatan / USB Floppy Drive Emulator / Eiffel / SIO2PC / Crazy Dots / PAM Net
Hatari / Steem SSE / Aranym / Saint
http://260ste.appspot.com/

amghwk
Atarian
Atarian
Posts: 3
Joined: Thu Nov 07, 2019 7:16 am

Re: STeem 3.9.4 w/wo Pasti ACSI hard drive emulation broken?

Postby amghwk » Mon Nov 11, 2019 11:41 am

Thank you for the follow up reply. I was using TOS 1.62.

I will try with the other TOS.

In the mean time, I tried setting up my own virtual hard drive and used the ICD Hard Disk Utilities and it is able to detect and partition the drive in 3.9.4. But it fragments the drive to many partitions. I wish I could repartition as a single drive.

amghwk
Atarian
Atarian
Posts: 3
Joined: Thu Nov 07, 2019 7:16 am

Re: STeem 3.9.4 w/wo Pasti ACSI hard drive emulation broken?

Postby amghwk » Sat Nov 16, 2019 4:06 am

I think since I'm new here, it takes time to approve my every post before being displayed.

Anyway, yes, it works with TOS 1.04 without Pasti. Thank you.

I wonder the virtual drive not working with TOS 1.62 is either STEEM or the Putnik's driver limitation.

User avatar
Cyprian
10 GOTO 10
10 GOTO 10
Posts: 1752
Joined: Fri Oct 04, 2002 11:23 am
Location: Warsaw, Poland

Re: STeem 3.9.4 w/wo Pasti ACSI hard drive emulation broken?

Postby Cyprian » Sat Nov 16, 2019 8:06 pm

amghwk wrote:I wonder the virtual drive not working with TOS 1.62 is either STEEM or the Putnik's driver limitation.

good question.
try to post a but trere: https://sourceforge.net/p/steemsse/forum/bugs/
Lynx II / Jaugar / TT030 / Mega STe / 800 XL / 1040 STe / Falcon030 / 65 XE / 520 STm / SM124 / SC1435
SDrive / PAK68/3 / Lynx Multi Card / LDW Super 2000 / XCA12 / SkunkBoard / CosmosEx / SatanDisk / UltraSatan / USB Floppy Drive Emulator / Eiffel / SIO2PC / Crazy Dots / PAM Net
Hatari / Steem SSE / Aranym / Saint
http://260ste.appspot.com/


Social Media

     

Return to “Steem”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests