Problem creating thumbnails for uploaded images

Check out the Atari Forum Wiki

Moderators: Mug UK, Moderator Team

User avatar
spiny
Disk Imager Supreme
Disk Imager Supreme
Posts: 2340
Joined: Mon Aug 11, 2003 11:53 pm
Location: just outside bristol
Contact:

Problem creating thumbnails for uploaded images

Postby spiny » Mon May 10, 2010 9:23 am

I've just uploaded a 320x200 PNG for this page:

wiki/index.php/Torment

and I got these errors:


Warning: escapeshellarg() has been disabled for security reasons in /home/atariforum/domains/atari-forum.com/public_html/wiki/includes/GlobalFunctions.php on line 1321

Warning: escapeshellarg() has been disabled for security reasons in /home/atariforum/domains/atari-forum.com/public_html/wiki/includes/GlobalFunctions.php on line 1321

Warning: escapeshellarg() has been disabled for security reasons in /home/atariforum/domains/atari-forum.com/public_html/wiki/includes/GlobalFunctions.php on line 1321

Warning: escapeshellarg() has been disabled for security reasons in /home/atariforum/domains/atari-forum.com/public_html/wiki/includes/GlobalFunctions.php on line 1321

and the image does not display. Is there a problem with the wiki at the moment ?

User avatar
PaulB
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 2168
Joined: Tue Jun 11, 2002 10:56 pm
Location: You Kay

Re: Problem creating thumbnails for uploaded images

Postby PaulB » Mon May 10, 2010 1:11 pm

Looks like the php function that deals with PNG images has been switched off. Possibly ImageMagick or GD needs to be installed for that. Try it with a .GIF or .JPG instead. Should work fine then. If not, it may be your image is too large and without ImageMagick or GD installed it cannot be resized to fit the screen.

User avatar
spiny
Disk Imager Supreme
Disk Imager Supreme
Posts: 2340
Joined: Mon Aug 11, 2003 11:53 pm
Location: just outside bristol
Contact:

Re: Problem creating thumbnails for uploaded images

Postby spiny » Mon May 10, 2010 1:15 pm

PaulB wrote:Looks like the php function that deals with PNG images has been switched off. Possibly ImageMagick or GD needs to be installed for that. Try it with a .GIF or .JPG instead. Should work fine then. If not, it may be your image is too large and without ImageMagick or GD installed it cannot be resized to fit the screen.


GIF is bizzarly not a supported file format, will give JPG a go.
the image is 6k :) and ST LOW resolution :)

User avatar
spiny
Disk Imager Supreme
Disk Imager Supreme
Posts: 2340
Joined: Mon Aug 11, 2003 11:53 pm
Location: just outside bristol
Contact:

Re: Problem creating thumbnails for uploaded images

Postby spiny » Mon May 10, 2010 1:19 pm


User avatar
Mug UK
Administrator
Administrator
Posts: 11210
Joined: Thu Apr 29, 2004 7:16 pm
Location: Stockport (UK)
Contact:

Re: Problem creating thumbnails for uploaded images

Postby Mug UK » Mon May 10, 2010 5:20 pm

I've asked Silver Surfer to take a look when he's free.
My main site: http://www.mug-uk.co.uk - slowly digging up the bits from my past (and re-working a few): Atari ST, Sega 8-bit (game hacks) and NDS (Music ripping guide).

I develop a free Word (for Windows) add-in that's available for Word 2007 upwards. It's a fix-it toolbox that will allow power Word users to fix document errors. You can find it at: http://www.mikestoolbox.co.uk

User avatar
PaulB
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 2168
Joined: Tue Jun 11, 2002 10:56 pm
Location: You Kay

Re: Problem creating thumbnails for uploaded images

Postby PaulB » Mon May 10, 2010 5:21 pm

I think someone is going to have to look at the back-end settings for the wiki. Perhaps it's security setting are a little too much, and it has certain PHP functions disabled by default i.e. image functions. Images work fine on the the forum. So... same server, same settings. Unless, the wiki itself has it's own admin section where these setting can be turned off (or off by default).

User avatar
Mug UK
Administrator
Administrator
Posts: 11210
Joined: Thu Apr 29, 2004 7:16 pm
Location: Stockport (UK)
Contact:

Re: Problem creating thumbnails for uploaded images

Postby Mug UK » Mon May 10, 2010 7:00 pm

I had a quick look around and couldn't see anything obvious - your pictures appear OK Spiny but still with those messages at the top of the screen.

I did, however, kill off some spammers :)
My main site: http://www.mug-uk.co.uk - slowly digging up the bits from my past (and re-working a few): Atari ST, Sega 8-bit (game hacks) and NDS (Music ripping guide).

I develop a free Word (for Windows) add-in that's available for Word 2007 upwards. It's a fix-it toolbox that will allow power Word users to fix document errors. You can find it at: http://www.mikestoolbox.co.uk

User avatar
spiny
Disk Imager Supreme
Disk Imager Supreme
Posts: 2340
Joined: Mon Aug 11, 2003 11:53 pm
Location: just outside bristol
Contact:

Re: Problem creating thumbnails for uploaded images

Postby spiny » Mon May 10, 2010 9:33 pm

Mug UK wrote:I had a quick look around and couldn't see anything obvious - your pictures appear OK Spiny but still with those messages at the top of the screen.

I did, however, kill off some spammers :)


yeah, they show ok in the file management bit, but they are broken if you try and link to them:

wiki/index.php/Torment

User avatar
Desty
Atari God
Atari God
Posts: 1951
Joined: Thu Apr 01, 2004 2:36 pm
Location: 53 21N 6 18W
Contact:

Re: Problem creating thumbnails for uploaded images

Postby Desty » Thu May 20, 2010 12:18 am

It probably needs ImageMagick or NetPBM (to resize the thumbnail) but the security settings are preventing it from calling any external programs...

At least you can work around it by rescaling the png manually and adding it as a "normal" image (e.g. what I did to the article just now) :)
tá'n poc ar buile!

User avatar
spiny
Disk Imager Supreme
Disk Imager Supreme
Posts: 2340
Joined: Mon Aug 11, 2003 11:53 pm
Location: just outside bristol
Contact:

Re: Problem creating thumbnails for uploaded images

Postby spiny » Fri Jun 04, 2010 12:08 pm

any update ?

User avatar
spiny
Disk Imager Supreme
Disk Imager Supreme
Posts: 2340
Joined: Mon Aug 11, 2003 11:53 pm
Location: just outside bristol
Contact:

Re: Problem creating thumbnails for uploaded images

Postby spiny » Wed Jun 30, 2010 8:30 am

any news ? it's not very motivating to add stuff to the wiki when it doesn't work :)

User avatar
spiny
Disk Imager Supreme
Disk Imager Supreme
Posts: 2340
Joined: Mon Aug 11, 2003 11:53 pm
Location: just outside bristol
Contact:

Re: Problem creating thumbnails for uploaded images

Postby spiny » Tue Sep 21, 2010 10:36 am

this is now fixed thanks to silversurfer :)


Social Media

     

Return to “Wiki Discussions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest