Forum unstable again

News, updates, like or dislike

Moderators: Mug UK, Silver Surfer, Moderator Team

User avatar
exxos
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 4933
Joined: Fri Mar 28, 2003 8:36 pm
Location: England
Contact:

Re: Forum unstable again

Postby exxos » Mon Nov 10, 2014 5:12 pm

If you don't get anywhere with the support ticket, then try my VPS and just upload the forum onto it, then get a few people to log into it and give it some abuse for a bit.. that "copy" of the forum does not have to go live, can just access it from the VPS IP address.. I think it will prove then if its your VPS package or not.. My VPS has ubuntu 14-64bit on it, its got FTP, SQL and the rest installed, im only running a proxy on it (not even using that) but you can install a different linux flavour anyway as I brought a year VPS with another company anyway.. So its not in use.
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - various clutter

http://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
http://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
http://ataristeven.exxoshost.co.uk/Steem.htm Latest Steem Emulator

Hippy Dave
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 515
Joined: Sat Jan 10, 2009 5:40 am

Re: Forum unstable again

Postby Hippy Dave » Mon Nov 10, 2014 5:47 pm

Dal wrote:So this is what I see in top when the forum goes wobbly:
VPS Resource Usage.png


Unless I'm missing something, there is no real memory usage at all by the tasks on my box

Looking at top:
1) You need a minimum 6 GB swap partition on this box. Never use less than 2GB swap.
2) I'll bet grep is eating your lunch (something is probably recursively grep'ing files across directories).

Dal
Administrator
Administrator
Posts: 4039
Joined: Tue Jan 18, 2011 12:31 am
Location: Cheltenham, UK
Contact:

Re: Forum unstable again

Postby Dal » Mon Nov 10, 2014 6:13 pm

I see your point...
FireBee, Falcon -Soundpool case: CT63@95Mhz + 14MB/512MB + 16GB SSD + FPU + Phantom 25/50 + SuperVidel + SoundPool FDI + FA8 + ADAT + Eiffel, TT030: 4MB/16MB + Crazy Dots, Mega"SST" 12, STbook, STacy 2, MegaSTE, STE: Desktopper case, IDE interface, UltraSatan (8GB + 512Mb) + HXC floppy emulator. Plus some STE's/STFM's

User avatar
DrCoolZic
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 2144
Joined: Mon Oct 03, 2005 7:03 pm
Location: France
Contact:

Re: Forum unstable again

Postby DrCoolZic » Tue Nov 11, 2014 7:29 am

Dont know if useful but just i case ...
Yesterday evening I was replying to a thread ... click on submit ... and waited waited ... decided to go to bed so I shutdown my browser and computer :)
To my surprise this morning the message was there even though I never got back a confirmation window from AF!?

User avatar
troed
Atari God
Atari God
Posts: 1088
Joined: Mon Apr 30, 2012 6:20 pm
Location: Sweden

Re: Forum unstable again

Postby troed » Wed Nov 12, 2014 1:19 pm

edit: Hmm. Or rather, it seems to work from my home, but not at work. I just VNCed home to test "at the same time" - which seems to indicate that the external IP of my employer is banned. That I can't really understand ;)

In all the discussions on resource exhaustion I don't understand why sometimes I get a 403 Forbidden as reply when trying to post or logon.

(As I got just now when trying to post this)

Forbidden

You don't have permission to access /posting.php on this server.


/Troed

User avatar
DrCoolZic
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 2144
Joined: Mon Oct 03, 2005 7:03 pm
Location: France
Contact:

Re: Forum unstable again

Postby DrCoolZic » Wed Nov 12, 2014 5:25 pm

It looks like nobody really understand whats going on unfortunately.
You have to be motivated (Iam :)) to use AF lately

User avatar
exxos
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 4933
Joined: Fri Mar 28, 2003 8:36 pm
Location: England
Contact:

Re: Forum unstable again

Postby exxos » Wed Nov 12, 2014 10:11 pm

DrCoolZic wrote:It looks like nobody really understand whats going on unfortunately.
You have to be motivated (Iam :)) to use AF lately


:lol:

It takes about a hour to read a post and reply to it these days :lol: :roll: Though it seems to have random speed boosts, assume when everyone gives up, and logs off, I think the forum speed goes back to normal then. Though as I am typing, the forum seems ok again.
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - various clutter

http://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
http://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
http://ataristeven.exxoshost.co.uk/Steem.htm Latest Steem Emulator

User avatar
exxos
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 4933
Joined: Fri Mar 28, 2003 8:36 pm
Location: England
Contact:

Re: Forum unstable again

Postby exxos » Fri Nov 14, 2014 9:09 pm

Is it just me, or has the forum been working OK all day today ?
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - various clutter

http://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
http://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
http://ataristeven.exxoshost.co.uk/Steem.htm Latest Steem Emulator

User avatar
DrCoolZic
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 2144
Joined: Mon Oct 03, 2005 7:03 pm
Location: France
Contact:

Re: Forum unstable again

Postby DrCoolZic » Fri Nov 14, 2014 9:52 pm

same here :roll:

User avatar
DarkLord
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 4118
Joined: Mon Aug 16, 2004 12:06 pm
Location: Prestonsburg, KY - USA
Contact:

Re: Forum unstable again

Postby DarkLord » Fri Nov 14, 2014 10:12 pm

Agreed - seems better than just a day ago or so...
Welcome To DarkForce! http://www.darkforce.org "The Fuji Lives.!"
Atari SW/HW based BBS - Telnet:darkforce-bbs.dyndns.org 520

IFW
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 181
Joined: Fri Jul 22, 2011 4:53 pm

Re: Forum unstable again

Postby IFW » Fri Nov 14, 2014 10:37 pm

Could login today... twice! Fingers crossed... 8)

FedePede04
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 834
Joined: Fri Feb 04, 2011 12:14 am
Location: Denmark
Contact:

Re: Forum unstable again

Postby FedePede04 » Fri Nov 14, 2014 10:49 pm

i had problems an hour ago
Atari will rule the world, long after man has disappeared

sometime my English is a little weird, Google translate is my best friend :)

User avatar
Maartau
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 2508
Joined: Thu Dec 15, 2005 2:15 am
Location: France

Re: Forum unstable again

Postby Maartau » Sat Nov 15, 2014 12:30 am

Have tried @ different hours of night & day since yesterday : all seems ok 8) .

Thanks Dal :thumbs:
Member of :
- aTaRi LeGeNd -,
- NoExTrA -,
- eLiTe ! -

[2017-06-26] & more...

:megaphone: "Cleaning/checking my ST mess " :contract: . "Back @ my (delayed) projects" :angel: .
-> Slowed due to serious health troubles <-

User avatar
wongck
Ultimate Atarian
Ultimate Atarian
Posts: 11629
Joined: Sat May 03, 2008 2:09 pm
Location: Far East
Contact:

Re: Forum unstable again

Postby wongck » Sat Nov 15, 2014 3:47 am

I normally read the forum between midnight and 6am UK time, and it has been good at those time.
When I read the forum at UK day time (my night time), it usually slows down and takes minutes to display a page.
My Stuff: FB/Falcon CT63+CTPCI ATI R7500 14+512MB 30GB HDD CF HxC_SD EtherNEC/ TT030 68882 4+32MB 520MB Nova/ 520STFM 4MB Tos206 SCSI
Shared SCSI Bus:ScsiLink ethernet, 9GB HDD,SD-reader @ http://phsw.atari.org
My Atari stuff for sale - click here for list

User avatar
DrCoolZic
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 2144
Joined: Mon Oct 03, 2005 7:03 pm
Location: France
Contact:

Re: Forum unstable again

Postby DrCoolZic » Sat Nov 15, 2014 11:22 am

Seems to works fine at French time (we are slightly off compared to English people 8O )
Thanks Dal

Dal
Administrator
Administrator
Posts: 4039
Joined: Tue Jan 18, 2011 12:31 am
Location: Cheltenham, UK
Contact:

Re: Forum unstable again

Postby Dal » Sat Nov 15, 2014 11:41 am

Not counting my chickens just yet. MySQL was creating a 23GB cache file in /tmp which was leading to the server crapping its pants. As far as I could tell, this query is part of the statistics function on the board.

Since disabling statistics, things have so far been behaving.

Please continue to report your findings. Each piece of information is valuable.

Thanks for your patience.
FireBee, Falcon -Soundpool case: CT63@95Mhz + 14MB/512MB + 16GB SSD + FPU + Phantom 25/50 + SuperVidel + SoundPool FDI + FA8 + ADAT + Eiffel, TT030: 4MB/16MB + Crazy Dots, Mega"SST" 12, STbook, STacy 2, MegaSTE, STE: Desktopper case, IDE interface, UltraSatan (8GB + 512Mb) + HXC floppy emulator. Plus some STE's/STFM's

User avatar
exxos
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 4933
Joined: Fri Mar 28, 2003 8:36 pm
Location: England
Contact:

Re: Forum unstable again

Postby exxos » Sat Nov 15, 2014 12:31 pm

it went dead about 11pm last night, was still down up until about a hour ago. Though I am at my girlfriends now on a different ISP, but I was also getting PM's for a couple of hours to my email via the forum, so it must have still been working in the USA. I was going to try my NY proxy but the things down for some reason. But next time the forum goes down, ill try going via NY to see if that works.
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - various clutter

http://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
http://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
http://ataristeven.exxoshost.co.uk/Steem.htm Latest Steem Emulator

User avatar
Stefan jL
Atari God
Atari God
Posts: 1172
Joined: Thu May 09, 2002 3:21 pm
Location: Sweden
Contact:

Re: Forum unstable again

Postby Stefan jL » Sat Nov 15, 2014 12:36 pm

I have changed my avatar to a non-animated GIF... I hope this will solve all AF issues :wink:
Image

User avatar
exxos
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 4933
Joined: Fri Mar 28, 2003 8:36 pm
Location: England
Contact:

Re: Forum unstable again

Postby exxos » Sat Nov 15, 2014 12:52 pm

Stefan jL wrote:I have changed my avatar to a non-animated GIF... I hope this will solve all AF issues :wink:

:thumbs: :lol:
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - various clutter

http://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
http://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
http://ataristeven.exxoshost.co.uk/Steem.htm Latest Steem Emulator

darwinmac
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 162
Joined: Sat Aug 06, 2011 2:49 pm
Location: Chicago, USA

Re: Forum unstable again

Postby darwinmac » Sat Nov 15, 2014 4:35 pm

So far, the forum has been stable today. I hope it continues.


Bob C

User avatar
dhedberg
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 429
Joined: Mon Aug 30, 2010 8:36 am
Contact:

Re: Forum unstable again

Postby dhedberg » Sat Nov 15, 2014 6:21 pm

Dal wrote:Since disabling statistics, things have so far been behaving.

I enjoyed having a look at the statistics now and then. :-(
Daniel, New Beat - http://newbeat.atari.org

joska
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 3416
Joined: Tue Oct 30, 2007 2:55 pm
Location: Florø, Norway
Contact:

Re: Forum unstable again

Postby joska » Sat Nov 15, 2014 9:37 pm

darwinmac wrote:So far, the forum has been stable today. I hope it continues.


I haven't been able to access the forum through Tapatalk all day. It started working again an hour or so ago.
Jo Even

Firebee - Falcon060 - Milan060 - Falcon040 - MIST - Mega ST - STM - STE - Amiga 600 - Sharp MZ700 - MSX - Amstrad CPC - C64

User avatar
Eero Tamminen
Atari God
Atari God
Posts: 1482
Joined: Sun Jul 31, 2011 1:11 pm

Re: Forum unstable again

Postby Eero Tamminen » Sun Nov 16, 2014 12:41 am

If you're suspecting resource leakage, you could check is processes memory usage with "smem" tool (PSS) column (in smem package).

If that doesn't find out the problem, start taking regular snapshots with this tool:
https://maemo.gitorious.org/maemo-tools/sp-endurance

It has separate script for taking snapshots of all resource usage information in the device, and couple of scripts for doing from those snapshots HTML reports & drawing graphs of all possible resources that could be leaked: process & kernel memory, shared & locked memory, file descriptors, CPU, network and other IO, errors in syslog (mostly relevant for phones) etc.

The snapshots can be very large, depending on your syslog size, how many processes you're running etc, so I would recommend using large enough snapshot internal that when the problem starts to show up badly, you have something like ~20 snapshots. That should be enough for showing whether there're any kind of resource leakage trends.

(If you want to package the tool, RPM & Debian packaging files are in separate branch in git, but at least Debian packaging is a bit behind master. If you're interested, I can provide a patch to apply to packaging after merging master to packaging branch.)

User avatar
exxos
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 4933
Joined: Fri Mar 28, 2003 8:36 pm
Location: England
Contact:

Re: Forum unstable again

Postby exxos » Mon Nov 17, 2014 4:56 pm

It seemed to be running reasonable well over the weekend. Today it seems to go for random slow downs like before, but generally only seem to be waiting 5-10 seconds. Before it was more like 5-10mins.

EDIT1, and since I said that the forum has been going painfully slow again :roll:
Last edited by exxos on Mon Nov 17, 2014 6:57 pm, edited 1 time in total.
4MB STFM 1.44 FD- VELOCE+ 020 STE - Falcon 030 CT60 - Atari 2600 - Atari 7800 - Gigafile - SD Floppy Emulator - PeST - various clutter

http://www.exxoshost.co.uk/atari/ All my hardware guides - mods - games - STOS
http://www.exxoshost.co.uk/atari/last/storenew/ - All my hardware mods for sale - Please help support by making a purchase.
http://ataristeven.exxoshost.co.uk/Steem.htm Latest Steem Emulator

User avatar
DrCoolZic
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 2144
Joined: Mon Oct 03, 2005 7:03 pm
Location: France
Contact:

Re: Forum unstable again

Postby DrCoolZic » Mon Nov 17, 2014 6:55 pm

Not for me - today was bad :(
Seems better now but ...


Social Media

     

Return to “Website Discussions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest