Problem with SCSI adapter 68/ 50 pins

Hardware, coding, music, graphic and various applications

Moderators: Mug UK, moondog/.tSCc., [ProToS], lp, Moderator Team

User avatar
Kroll
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 494
Joined: Fri Mar 09, 2012 10:07 am

Problem with SCSI adapter 68/ 50 pins

Postby Kroll » Sun Dec 01, 2019 10:41 pm

Recently I bought a SCSI adapter from 68 to 50 pins to connect a SCSI 68 Pin disk to a 50 Pin ribbon cable and connect it to Atari TT, Hades or Falcon. This is the adapter

https://www.ebay.co.uk/itm/SCSI-68Pin-6 ... SwkFZcIFce

Unfortunately, I use another similar adapter (but not the same, all is built in plastic) and the disk is visible, but only after changing the adapter with the same hardware configuration, the disk is completely invisible.

I bought two items and they both behave the same. is it true that not all SCSI adapters will work properly, it's probably just a passive adapter.
Has anyone encountered such a problem?

Does anyone have any idea what to do. Are there different types of adapters?

User avatar
frank.lukas
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 1767
Joined: Tue Jan 29, 2008 5:33 pm
Location: Germany

Re: Problem with SCSI adapter 68/ 50 pins

Postby frank.lukas » Mon Dec 02, 2019 8:49 am

Buy from partsdata.de ...

Unused 8bit from the 16bit terminated or complete terminated
fancy Atari Musik anDA Dance "Agare Hinu Harukana" 1998 ATARI http://www.youtube.com/watch?v=JX10fxb5eYE

smisekm
Atarian
Atarian
Posts: 4
Joined: Wed Feb 12, 2014 11:45 am

Re: Problem with SCSI adapter 68/ 50 pins

Postby smisekm » Mon Dec 02, 2019 11:37 am

this works correctly in my TT:
http://krup.cz/?cls=stoitem&stiid=1092


Social Media

     

Return to “Professionals”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests