Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

All about chiptunes

Moderators: Mug UK, lotek_style, Moderator Team

terriblefire
Atari freak
Atari freak
Posts: 68
Joined: Sat Nov 12, 2016 10:15 am

Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby terriblefire » Sun Apr 02, 2017 3:28 pm

I couldn't resist making these computers Duel.

https://www.youtube.com/watch?v=Wi_WXIBZFzk

:)

MM41
Atari maniac
Atari maniac
Posts: 78
Joined: Sun Jun 28, 2015 2:36 pm
Location: France

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby MM41 » Sun Apr 02, 2017 5:15 pm

Nice duel :D ,

User avatar
1st1
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 663
Joined: Mon May 07, 2012 11:48 am

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby 1st1 » Sun Apr 02, 2017 5:19 pm

This is really the nicest comparison ever, I love it!!!
Power without the Price. It's not a bug. It's a feature. _/|\_ATARI

1040STFM in PC-Tower (PAK68/2, OvrScn, 4 MB, 1GB SCSI, CD-ROM...) * 2x Falcon 030 32GB/14MB+ScrnBlstrIII * 2x TT030 73GB/20MB+Nova * 520/1040STFM * 520/1040STE * 260/520ST/+ * some Mega ST * 2x Mega STE 500MB/4MB+M.CoCo * Stacy * STBook * SLM605 * SLM804 * SLM605 * SMM804 * SH 204/205 * Megafile 30/44/60 * SF314 * SF354 * 5x Pofo * PC3

User avatar
Sturm
Atari freak
Atari freak
Posts: 71
Joined: Wed Aug 24, 2016 1:51 pm
Location: France

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby Sturm » Sun Apr 02, 2017 6:14 pm

Awesome !

kolli
Atari User
Atari User
Posts: 31
Joined: Sat Jul 23, 2016 7:37 pm

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby kolli » Sun Apr 02, 2017 7:20 pm

Great! Love it!

FedePede04
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 896
Joined: Fri Feb 04, 2011 12:14 am
Location: Denmark
Contact:

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby FedePede04 » Sun Apr 02, 2017 7:30 pm

Great Idea...
Atari will rule the world, long after man has disappeared

sometime my English is a little weird, Google translate is my best friend :)

User avatar
CiH
Atari God
Atari God
Posts: 1090
Joined: Wed Feb 11, 2004 4:34 pm
Location: Middle Earth (Npton) UK
Contact:

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby CiH » Sun Apr 02, 2017 7:36 pm

Did I detect a faint cry of "Yeehaa!" ;-)
"Where teh feck is teh Hash key on this Mac?!"

User avatar
Frank B
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 895
Joined: Wed Jan 04, 2006 1:28 am
Location: Boston

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby Frank B » Sun Apr 02, 2017 9:08 pm

Brilliant! Two of my favourite things :)

User avatar
farvardin
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 336
Joined: Fri Jan 01, 2010 5:50 pm
Location: France
Contact:

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby farvardin » Sun Apr 02, 2017 9:20 pm

very nice. I think the ST version runs smoother ;)

@Frank B: Yeah, for me too, I like very much both Atari and Banjo!!

kolli
Atari User
Atari User
Posts: 31
Joined: Sat Jul 23, 2016 7:37 pm

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby kolli » Wed Apr 05, 2017 5:55 pm

terriblefire wrote:I couldn't resist making these computers Duel.


...and I couldn't resist to find and try out this mod file, but ran into some problems.

I managed to find that Amiga Cover disk and to extract the mod file from there, but the ProTracker version I found at ftp.funet.fi is not able to load it and throws bombs at me when trying. If it is important, I should say that I'm trying it on a 1040STFM, no STE. I'm aware that this will be poor quality. In the ProTracker archive there were versions for both STE and STFM.

I could load and play the file with milkytracker on my linux box without problems. Milkytracker has a function to optimize built in, and after that, the missing sample in the middle of the list is erased and the resulting mod file is nearly double the size than before. I can load it with ProTracker on the Atari, but it is not correct. All samples work when played manual, but playing the file does not play the right tracks, only some few notes every now and then and very slow.

I'm guessing the mod is in a more modern file format that is not recognised by this ProTracker version. Can anyone point me to a working version or to some tools to convert the file format?

User avatar
Frank B
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 895
Joined: Wed Jan 04, 2006 1:28 am
Location: Boston

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby Frank B » Wed Apr 05, 2017 6:03 pm

farvardin wrote:very nice. I think the ST version runs smoother ;)

@Frank B: Yeah, for me too, I like very much both Atari and Banjo!!


rofl

User avatar
Cyprian
Atari God
Atari God
Posts: 1397
Joined: Fri Oct 04, 2002 11:23 am
Location: Warsaw, Poland

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby Cyprian » Wed Apr 05, 2017 6:29 pm

nice,
would be cool to hear STfm vs STE or A500
Jaugar / TT030 / Mega STe / 800 XL / 1040 STe / Falcon030 / 65 XE / 520 STm / SM124 / SC1435
SDrive / PAK68/3 / CosmosEx / SatanDisk / UltraSatan / USB Floppy Drive Emulator / Eiffel / SIO2PC / Crazy Dots / PAM Net
Hatari / Aranym / Steem / Saint
http://260ste.appspot.com/

kolli
Atari User
Atari User
Posts: 31
Joined: Sat Jul 23, 2016 7:37 pm

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby kolli » Wed Apr 05, 2017 7:44 pm

kolli wrote:I'm guessing the mod is in a more modern file format that is not recognised by this ProTracker version. Can anyone point me to a working version or to some tools to convert the file format?


Got it! Yeah! I found a copy of ProTracker 2.1 here:http://www.pouet.net/prod.php?which=50030

That version is able to load the "optimized" mod file I generated with milkytracker.

User avatar
ST Graveyard
Obsessed with homicide
Obsessed with homicide
Posts: 1998
Joined: Fri Apr 26, 2002 11:53 pm
Location: Belgium
Contact:

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby ST Graveyard » Wed Apr 05, 2017 7:47 pm

This is just fantastic! Thanks for the great video. Brings a smile to my face...
Atari Legend will be back!

silverfox0786
Retro freak
Retro freak
Posts: 12
Joined: Thu Mar 30, 2017 3:19 pm
Location: Slough, UK
Contact:

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby silverfox0786 » Wed Apr 05, 2017 7:54 pm

video not available, its private

Zarchos
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 180
Joined: Wed May 09, 2012 7:38 pm
Location: FRANCE

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby Zarchos » Thu Apr 06, 2017 10:23 am

You could even add an Archie next time .... :wink:
Atari 1040 STE+SATAN, 520ST, 800xl, xegs, Amiga 500, 2000 with 68020, Archimedes, RISC PCs + Iyonix, Omega, BBC B, Atom, Electron, ZX 81, Spectrum 48/128/+2/+3, Speccy2010, Russian clones, Sam Coupe, V6Z80P, QL with accelerators, Enterprise 128, Einstein inc 256, Oric Atmos, MSX 1, 2, Thomson MO5, Amstrads inc CPC+, C 16, 64, 128, VG5000, Apple IIGS and more ! Yes I want to create a museum when I retire.

User avatar
wongck
Ultimate Atarian
Ultimate Atarian
Posts: 11847
Joined: Sat May 03, 2008 2:09 pm
Location: Far East
Contact:

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby wongck » Thu Apr 06, 2017 11:54 am

:thumbs: Very nice indeed.
and I mean the ST.
My Stuff: FB/Falcon CT63+CTPCI ATI R7500 14+512MB 30GB HDD CF HxC_SD EtherNEC/ TT030 68882 4+32MB 520MB Nova/ 520STFM 4MB Tos206 SCSI
Shared SCSI Bus:ScsiLink ethernet, 9GB HDD,SD-reader @ http://phsw.atari.org
My Atari stuff for sale - click here for list

User avatar
DarkLord
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 4155
Joined: Mon Aug 16, 2004 12:06 pm
Location: Prestonsburg, KY - USA
Contact:

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby DarkLord » Thu Apr 06, 2017 12:25 pm

That just made my day. Gonna go flood a few mailbox's with the link.

:)
Welcome To DarkForce! http://www.darkforce.org "The Fuji Lives.!"
Atari SW/HW based BBS - Telnet:darkforce-bbs.dyndns.org 520

sailorcull
Atarian
Atarian
Posts: 2
Joined: Sun Mar 19, 2017 6:58 pm

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby sailorcull » Thu Apr 06, 2017 1:04 pm

That is the coolest! Great humor! How do you hook monitors up like that (I still have my old original one) and what is the software?

Thank you for the show!! :D

User avatar
Frank B
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 895
Joined: Wed Jan 04, 2006 1:28 am
Location: Boston

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby Frank B » Thu Apr 06, 2017 1:50 pm

Zarchos wrote:You could even add an Archie next time .... :wink:


Archie vs Falcon vs TT! TO THE DEATH :D

BlankVector
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 392
Joined: Wed Oct 24, 2007 7:52 pm
Location: Paris, France
Contact:

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby BlankVector » Thu Apr 06, 2017 7:26 pm

Brilliant :D

kolli
Atari User
Atari User
Posts: 31
Joined: Sat Jul 23, 2016 7:37 pm

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby kolli » Fri Apr 07, 2017 6:22 am

terriblefire wrote:I couldn't resist making these computers Duel.


I wonder how you managed to have them in sync?

I have tried it with a 486 DOS-PC using Fasttracker2 and an STFM using ProTracker 2.1 and after short time they are out of sync...

User avatar
Cogweasel
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 176
Joined: Sun Jan 17, 2016 11:10 am
Contact:

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby Cogweasel » Fri Apr 07, 2017 4:42 pm

This is ace! Good work! :)

User avatar
Total Eclipse
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 204
Joined: Tue Jul 20, 2004 2:20 pm
Location: Sheepy Magna, UK

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby Total Eclipse » Mon Apr 10, 2017 8:58 am

kolli wrote:
terriblefire wrote:I couldn't resist making these computers Duel.


I wonder how you managed to have them in sync?

I have tried it with a 486 DOS-PC using Fasttracker2 and an STFM using ProTracker 2.1 and after short time they are out of sync...


From a similar thread on EAB, it's nothing more than pressing play at the right time, and having multiple attempts at recording it until it works out.
Atari equipment all in storage - Now playing with MiST :)

terriblefire
Atari freak
Atari freak
Posts: 68
Joined: Sat Nov 12, 2016 10:15 am

Re: Amiga 500 vs Atari STE... I couldnt resist

Postby terriblefire » Fri Apr 21, 2017 11:43 pm

Yeah it was just synchronized "pressing control".


Social Media

     

Return to “Ym rockin'”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest