popping in sound when played at B4.

All about chiptunes

Moderators: Mug UK, lotek_style, Moderator Team

607
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
Posts: 109
Joined: Tue Aug 16, 2016 3:20 pm
Location: Frisia, the Netherlands

popping in sound when played at B4.

Postby 607 » Sun Mar 19, 2017 3:59 pm

Hey, I made an instrument in MaxYMiser and it sounds good, but when played at B4, there's consistent popping. Does anyone know why that happens, and perhaps even a way to get around it?
Attached are the .MYI for the instrument itself, and a .SND that includes only that note with the instrument in question, as an example.

Uploaded to Google Drive, as I apparently can't upload such files through the site.

607
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
Posts: 109
Joined: Tue Aug 16, 2016 3:20 pm
Location: Frisia, the Netherlands

Re: popping in sound when played at B4.

Postby 607 » Mon Mar 20, 2017 3:12 pm

Doesn't anybody have an idea? :(

molofaha
Atariator
Atariator
Posts: 19
Joined: Mon Apr 09, 2012 2:51 am

Re: popping in sound when played at B4.

Postby molofaha » Mon Mar 20, 2017 8:51 pm

I don't hear it in the Steem I'm using, which I think is the 3.2+ from this page:
http://ataristeven.exxoshost.co.uk/Steem_all_builds.htm
it's 3.2 but has a few changes from the last CVS release by the original maintainers, most importantly it incorporates Gwem's volume tables so e.g. volume ramps act in the way the MaxYMiser docs say they will. (It also introduces some new bugs, for whatever reason sometimes high-res doesn't work, so I only use it for MaxYMiser.)

My settings, if it matters:

Code: Select all

General / Make Steem high priority
  (and have Steem as the foreground window, this is important)
Sound /
  Frequency: 50066Hz
  Format: 8-Bit Stereo
  Don't write to primary buffer
  Timing method: Write cursor
  Delay: 40 Milliseconds
    (except that setting might not do anything with that timing method, I don't recall and since everything is currently working well I don't want to touch anything)

607
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
Posts: 109
Joined: Tue Aug 16, 2016 3:20 pm
Location: Frisia, the Netherlands

Re: popping in sound when played at B4.

Postby 607 » Tue Mar 21, 2017 5:22 pm

Thanks for trying to help me. However, the problem still persists. :(

molofaha
Atariator
Atariator
Posts: 19
Joined: Mon Apr 09, 2012 2:51 am

Re: popping in sound when played at B4.

Postby molofaha » Tue Mar 21, 2017 8:25 pm

Oh wait, I hear it today! Weird.


Social Media

     

Return to “Ym rockin'”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron