What might be causing this crash screen 1040STf

Troubles with your machine? Just want to speak about the latest improvements? This is the place!

Moderators: Mug UK, Zorro 2, Greenious, spiny, Moderator Team

Captain Atari
Captain Atari
Posts: 397
Joined: Fri Apr 03, 2009 5:09 pm

What might be causing this crash screen 1040STf

Postby KLund1 » Tue Feb 20, 2018 11:23 pm

What might be causing this crash boot screen in one of my 1040STf's. This machine has always done this since I received it a couple months ago. I have reseated all the socketed IC's it has. suggestions? Oh, this is a black and white screen, on a 1224 color monitor.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
UPDATED: Falcon 030(FX-1)(CF int & removable SD), MSTE 4+PS3000 4160STE 2.06+HDFD STacy4-internal-USD 1040STFM+I.B.Driver-5.25"FDD 1040STF 1040ST 520ST-AdSpeed 400-48k 800+810x2+820+822+825+830+835+850, 800XL+IndusGT 600XL 130XE+XF551x2 Portfolio 1200XL APE(Warp+32in1 OS SuperVideo 2.1 256k RAMBO)+1050x2 USD'd+SIO2PC, PC1+PCH204+PCM124+PCF554x2

User avatar
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 753
Joined: Mon May 07, 2012 11:48 am

Re: What might be causing this crash screen 1040STf

Postby 1st1 » Wed Feb 21, 2018 9:40 am

Check the GLUE socket, and MMU socket as well. Could be a contact problem, these sockets are well known for that.
Power without the Price. It's not a bug. It's a feature. _/|\_ATARI

1040STFM in PC-Tower (PAK68/2, OvrScn, 4 MB, 1GB SCSI, CD-ROM...) * 2x Falcon 030 32GB/14MB+ScrnBlstrIII * 2x TT030 73GB/20MB+Nova * 520/1040STFM * 520/1040STE * 260/520ST/+ * some Mega ST * 2x Mega STE 500MB/4MB+M.CoCo * Stacy * STBook * SLM605 * SLM804 * SLM605 * SMM804 * SH 204/205 * Megafile 30/44/60 * SF314 * SF354 * 5x Pofo * PC3

Social Media


Return to “Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests