New board: MonSTer

Troubles with your machine? Just want to speak about the latest improvements? This is the place!

Moderators: Mug UK, Zorro 2, Greenious, spiny, Moderator Team

alanh
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 1366
Joined: Mon Jul 24, 2006 9:01 pm
Location: North Wales, UK

New board: MonSTer

Postby alanh » Mon Feb 16, 2015 1:46 pm

Here....

8MB RAM, Dual IDE and Flash TOS.

MonSTer.JPG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Falcon CT60, Falcon CT63 x2, TT x3, MegaST x2, MegaSTE x2, STFM x2, STE x2, STacy, STBook, (Dead) Hades 060, Milan 060, T40.

joska
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 3441
Joined: Tue Oct 30, 2007 2:55 pm
Location: Florø, Norway
Contact:

Re: New board: MonSTer

Postby joska » Mon Feb 16, 2015 1:52 pm

Alright! How much will this cost? Might have to save up for one for my Mega :)

Btw what is the address space for the 8Mb? $400000 to $bfffff? I have a graphics card in my Mega which I believe starts at $c00000...
Jo Even

Firebee - Falcon060 - Milan060 - Falcon040 - MIST - Mega ST - STM - STE - Amiga 600 - Sharp MZ700 - MSX - Amstrad CPC - C64

User avatar
AdamK
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 219
Joined: Wed Aug 21, 2013 8:44 am

Re: New board: MonSTer

Postby AdamK » Mon Feb 16, 2015 2:02 pm

Looks nice. It might look even better is there would be STE version :)
Atari: FireBee, Falcon030 + CT60e + SuperVidel + SvEthlana, TT, 520ST + 4MB ST RAM + 8MB TT RAM + CosmosEx + SC1435, 1040STFM + UltraSatan + SM124, 1040STE 4MB ST RAM + 8MB TT RAM + CosmosEx + NetUSBee + SM144 + SC1224, 65XE + U1MB + VBXE + SIDE2, Jaguar, Lynx II, 2 x Portfolio (HPC-006)

Adam Klobukowski [adamklobukowski@gmail.com]

alanh
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 1366
Joined: Mon Jul 24, 2006 9:01 pm
Location: North Wales, UK

Re: New board: MonSTer

Postby alanh » Mon Feb 16, 2015 2:03 pm

joska wrote:Alright! How much will this cost? Might have to save up for one for my Mega :)

Btw what is the address space for the 8Mb? $400000 to $bfffff? I have a graphics card in my Mega which I believe starts at $c00000...


I'll do you a deal if you help with the FLASH program ?

The 8MB RAM starts at $400000 too, but it's configurable in steps of 2MB, 4MB, 6MB or 8MB.
Last edited by alanh on Mon Feb 16, 2015 2:05 pm, edited 2 times in total.
Falcon CT60, Falcon CT63 x2, TT x3, MegaST x2, MegaSTE x2, STFM x2, STE x2, STacy, STBook, (Dead) Hades 060, Milan 060, T40.

alanh
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 1366
Joined: Mon Jul 24, 2006 9:01 pm
Location: North Wales, UK

Re: New board: MonSTer

Postby alanh » Mon Feb 16, 2015 2:04 pm

AdamK wrote:Looks nice. It might look even better is there would be STE version :)


There will be an STE version and MegaSTE version too.
Falcon CT60, Falcon CT63 x2, TT x3, MegaST x2, MegaSTE x2, STFM x2, STE x2, STacy, STBook, (Dead) Hades 060, Milan 060, T40.

EvilFranky
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 839
Joined: Thu Sep 11, 2003 10:49 pm
Location: UK
Contact:

Re: New board: MonSTer

Postby EvilFranky » Mon Feb 16, 2015 2:06 pm

Very very nice! Flashable TOS is something I've wanted for a while :mrgreen:

:cheers:

User avatar
troed
Atari God
Atari God
Posts: 1136
Joined: Mon Apr 30, 2012 6:20 pm
Location: Sweden

Re: New board: MonSTer

Postby troed » Mon Feb 16, 2015 2:10 pm

alanh wrote:
AdamK wrote:Looks nice. It might look even better is there would be STE version :)


There will be an STE version and MegaSTE version too.


Alright! I must confess to not having a need for the IDE or AltRAM but as long as they're not in the way of compatibility (which I assume not) then I'm interested in the FlashTOS for my STE. As you know I love your Unicorn (which is why I don't have any IDE needs ;))

/Troed

joska
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 3441
Joined: Tue Oct 30, 2007 2:55 pm
Location: Florø, Norway
Contact:

Re: New board: MonSTer

Postby joska » Mon Feb 16, 2015 2:17 pm

alanh wrote:I'll do you a deal if you help with the FLASH program ?


You have my mail-address, get in touch and I will try to help you. Send me the datasheet for your flash-ROM :)
Jo Even

Firebee - Falcon060 - Milan060 - Falcon040 - MIST - Mega ST - STM - STE - Amiga 600 - Sharp MZ700 - MSX - Amstrad CPC - C64

User avatar
AdamK
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 219
Joined: Wed Aug 21, 2013 8:44 am

Re: New board: MonSTer

Postby AdamK » Mon Feb 16, 2015 2:22 pm

Is it possible to have few TOS flashed and switch between them by software? (with hard reset in between of course)
Atari: FireBee, Falcon030 + CT60e + SuperVidel + SvEthlana, TT, 520ST + 4MB ST RAM + 8MB TT RAM + CosmosEx + SC1435, 1040STFM + UltraSatan + SM124, 1040STE 4MB ST RAM + 8MB TT RAM + CosmosEx + NetUSBee + SM144 + SC1224, 65XE + U1MB + VBXE + SIDE2, Jaguar, Lynx II, 2 x Portfolio (HPC-006)

Adam Klobukowski [adamklobukowski@gmail.com]

alanh
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 1366
Joined: Mon Jul 24, 2006 9:01 pm
Location: North Wales, UK

Re: New board: MonSTer

Postby alanh » Mon Feb 16, 2015 2:34 pm

Four images for the STFM/MegaST and two for the STe/MegaSTe. i.e. You could have two copies of TOS 1.x and two copies of TOS 2.x for the STFM/MegaST, but for the STE/MegaSTE you could have TOS 1.62 and TOS 2.06, or TOS 2.06 and EmuTOS etc.

It's possible to switch in software after the first boot as there is no NVRAM. But there is always a jumper for forced switching.
Last edited by alanh on Thu Feb 19, 2015 12:15 pm, edited 1 time in total.
Falcon CT60, Falcon CT63 x2, TT x3, MegaST x2, MegaSTE x2, STFM x2, STE x2, STacy, STBook, (Dead) Hades 060, Milan 060, T40.

User avatar
DarkLord
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 4137
Joined: Mon Aug 16, 2004 12:06 pm
Location: Prestonsburg, KY - USA
Contact:

Re: New board: MonSTer

Postby DarkLord » Mon Feb 16, 2015 8:09 pm

Hey Alan. Nice work. Just out of curiosity - would this fit in a spare STacy
and work with existing accelerators like AdSpeed, Txx series, etc? Thanks.
Welcome To DarkForce! http://www.darkforce.org "The Fuji Lives.!"
Atari SW/HW based BBS - Telnet:darkforce-bbs.dyndns.org 520

ccarl84
Atari freak
Atari freak
Posts: 66
Joined: Tue Apr 08, 2008 7:03 pm

Re: New board: MonSTer

Postby ccarl84 » Mon Feb 16, 2015 8:29 pm

Good evening everyone,

(As I am not good in English, I help me with Google translate ...)

If I have understood this to work on Mega STE?
There Is 2 IDE ports for HDD? CD-ROM? Whatever works IDE?

On which site one can find this card?

Thank you.

ccarl84

alanh
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 1366
Joined: Mon Jul 24, 2006 9:01 pm
Location: North Wales, UK

Re: New board: MonSTer

Postby alanh » Mon Feb 16, 2015 8:36 pm

DarkLord wrote:Hey Alan. Nice work. Just out of curiosity - would this fit in a spare STacy
and work with existing accelerators like AdSpeed, Txx series, etc? Thanks.


There shouldn't be a problem with them, and now I'm using a CPLD, it's programmable and fixable if there are problems.
Falcon CT60, Falcon CT63 x2, TT x3, MegaST x2, MegaSTE x2, STFM x2, STE x2, STacy, STBook, (Dead) Hades 060, Milan 060, T40.

alanh
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 1366
Joined: Mon Jul 24, 2006 9:01 pm
Location: North Wales, UK

Re: New board: MonSTer

Postby alanh » Mon Feb 16, 2015 8:37 pm

ccarl84 wrote:Good evening everyone,

(As I am not good in English, I help me with Google translate ...)

If I have understood this to work on Mega STE?
There Is 2 IDE ports for HDD? CD-ROM? Whatever works IDE?

On which site one can find this card?

Thank you.

ccarl84


MegaSTE one isn't available just yet. And I haven't created an order page yet either, but soon.
Falcon CT60, Falcon CT63 x2, TT x3, MegaST x2, MegaSTE x2, STFM x2, STE x2, STacy, STBook, (Dead) Hades 060, Milan 060, T40.

User avatar
qq1975b
Atari God
Atari God
Posts: 1062
Joined: Tue May 15, 2012 9:15 am
Location: Barcelona

Re: New board: MonSTer

Postby qq1975b » Mon Feb 16, 2015 9:34 pm

Amazing, Alan :D ...As usual :wink:

How will be the Mega STe connection? And there will be a Mega ST version too?
Trying to learn...

User avatar
Atari030
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 492
Joined: Mon Feb 27, 2012 6:14 am
Location: Melbourne, Australia

Re: New board: MonSTer

Postby Atari030 » Mon Feb 16, 2015 11:31 pm

That's nothing shy of genius. One for my MegaSTE would be great, when they are available. Is it even possible to run TOS 1.62 on a MegaSTE?

alanh
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 1366
Joined: Mon Jul 24, 2006 9:01 pm
Location: North Wales, UK

Re: New board: MonSTer

Postby alanh » Tue Feb 17, 2015 9:21 am

qq1975b wrote:Amazing, Alan :D ...As usual :wink:

How will be the Mega STe connection? And there will be a Mega ST version too?


For MegaST, Just use the traditional MegaST adapter board from my original site with the above.

For MegaSTE, an option of the pins or the more expensive socket. Same with STE really.
Falcon CT60, Falcon CT63 x2, TT x3, MegaST x2, MegaSTE x2, STFM x2, STE x2, STacy, STBook, (Dead) Hades 060, Milan 060, T40.

alanh
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 1366
Joined: Mon Jul 24, 2006 9:01 pm
Location: North Wales, UK

Re: New board: MonSTer

Postby alanh » Tue Feb 17, 2015 9:22 am

Atari030 wrote:That's nothing shy of genius. One for my MegaSTE would be great, when they are available. Is it even possible to run TOS 1.62 on a MegaSTE?


I doubt it. You might want to try EmuTOS on a MegaSTE though.
Falcon CT60, Falcon CT63 x2, TT x3, MegaST x2, MegaSTE x2, STFM x2, STE x2, STacy, STBook, (Dead) Hades 060, Milan 060, T40.

User avatar
frank.lukas
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 1347
Joined: Tue Jan 29, 2008 5:33 pm
Location: Germany

Re: New board: MonSTer

Postby frank.lukas » Tue Feb 17, 2015 11:14 am

Questions altram Driver program ...

Must I buy this new Card from you when I use a CrazyDots ET4000 Graphiccard in my Atari Mega ST ?

Or is the old 8MB Alternate Ram Board also ok if I can even buy a ET4000 Card for my Mega ST ?


Any plans to make the altram driver configurable ?
fancy Atari Musik anDA Dance "Agare Hinu Harukana" 1998 ATARI http://www.youtube.com/watch?v=JX10fxb5eYE

frakatari
Atarian
Atarian
Posts: 5
Joined: Fri Jan 16, 2015 3:01 pm
Location: France Chartres

Re: New board: MonSTer

Postby frakatari » Tue Feb 17, 2015 2:40 pm

I have been interested by this extension ; but I haven't seen anywhere , the address of your website. :wink:

alanh
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 1366
Joined: Mon Jul 24, 2006 9:01 pm
Location: North Wales, UK

Re: New board: MonSTer

Postby alanh » Tue Feb 17, 2015 4:34 pm

frank.lukas wrote:Questions altram Driver program ...

Must I buy this new Card from you when I use a CrazyDots ET4000 Graphiccard in my Atari Mega ST ?

Or is the old 8MB Alternate Ram Board also ok if I can even buy a ET4000 Card for my Mega ST ?


Any plans to make the altram driver configurable ?


What's the location of CrazyDots ?
Falcon CT60, Falcon CT63 x2, TT x3, MegaST x2, MegaSTE x2, STFM x2, STE x2, STacy, STBook, (Dead) Hades 060, Milan 060, T40.

alanh
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 1366
Joined: Mon Jul 24, 2006 9:01 pm
Location: North Wales, UK

Re: New board: MonSTer

Postby alanh » Tue Feb 17, 2015 4:34 pm

frakatari wrote:I have been interested by this extension ; but I haven't seen anywhere , the address of your website. :wink:


No website yet.
Falcon CT60, Falcon CT63 x2, TT x3, MegaST x2, MegaSTE x2, STFM x2, STE x2, STacy, STBook, (Dead) Hades 060, Milan 060, T40.

frakatari
Atarian
Atarian
Posts: 5
Joined: Fri Jan 16, 2015 3:01 pm
Location: France Chartres

Re: New board: MonSTer

Postby frakatari » Tue Feb 17, 2015 4:42 pm

ok, so where is "For MegaST, Just use the traditional MegaST adapter board from my original site with the above."

alanh
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 1366
Joined: Mon Jul 24, 2006 9:01 pm
Location: North Wales, UK

Re: New board: MonSTer

Postby alanh » Tue Feb 17, 2015 6:39 pm

frakatari wrote:ok, so where is "For MegaST, Just use the traditional MegaST adapter board from my original site with the above."


Oh, that's this...

http://www.freemint.org/ide/ide.html

Look for the MegaST adapter board.
Falcon CT60, Falcon CT63 x2, TT x3, MegaST x2, MegaSTE x2, STFM x2, STE x2, STacy, STBook, (Dead) Hades 060, Milan 060, T40.

Guest

Re: New board: MonSTer

Postby Guest » Tue Feb 17, 2015 7:35 pm

very nice alan keep up the good work... :D
i have a large supply of salt for you
as you work like a legion of romans....


Social Media

     

Return to “Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron