anyone want EtherNEC's ?

Troubles with your machine? Just want to speak about the latest improvements? This is the place!

Moderators: Mug UK, Zorro 2, Greenious, spiny, Moderator Team

joska
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 4390
Joined: Tue Oct 30, 2007 2:55 pm
Location: Florø, Norway
Contact:

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby joska » Thu Jul 16, 2009 4:11 pm

joska wrote:
djbase wrote:Small Teaser...


I'm interested in one. Perhaps two, depending on price.


I need three :-)
Jo Even

VanillaMiNT - Firebee - Falcon060 - Milan060 - Falcon040 - MIST - Mega ST - STM - STE - Amiga 600 - Sharp MZ700 - MSX - Amstrad CPC - C64

joska
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 4390
Joined: Tue Oct 30, 2007 2:55 pm
Location: Florø, Norway
Contact:

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby joska » Fri Jul 17, 2009 6:59 am

joska wrote:
joska wrote:
djbase wrote:Small Teaser...


I'm interested in one. Perhaps two, depending on price.


I need three :-)


Make that four. An old friend has decided to resurrect his Atari stuff :-)
Jo Even

VanillaMiNT - Firebee - Falcon060 - Milan060 - Falcon040 - MIST - Mega ST - STM - STE - Amiga 600 - Sharp MZ700 - MSX - Amstrad CPC - C64

User avatar
wthorbjo
Atari freak
Atari freak
Posts: 71
Joined: Thu Jun 26, 2008 5:02 am

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby wthorbjo » Fri Jul 17, 2009 2:41 pm

I'd take one, maybe two, depending on the price.
wthorbjo
Edmonton, AB, Canada
Falcon030/CT63, 1040STE, etc...

User avatar
Argus
Atari User
Atari User
Posts: 35
Joined: Thu Nov 25, 2004 2:31 am
Location: USA

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby Argus » Sat Jul 18, 2009 12:44 pm

I'd be interested in one, any idea on the availability since so many people want them?
1040STe 4MB 100MB HD TOS 2.06
MegaST4 350MB HD TOS 1.4
520STfm 4MB 50MB HD TOS 1.4
1040STfm 1MB TOS 1.2

artik-wroc
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
Posts: 132
Joined: Fri Jan 06, 2006 1:30 pm
Location: Wroclaw - POLAND
Contact:

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby artik-wroc » Sat Jul 18, 2009 2:41 pm

One for me.

joska
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 4390
Joined: Tue Oct 30, 2007 2:55 pm
Location: Florø, Norway
Contact:

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby joska » Wed Jul 22, 2009 12:54 pm

joska wrote:Make that four. An old friend has decided to resurrect his Atari stuff :-)


Btw I recently heard that there were some problems with NetUSBee and accelerated Falcons. If this is the case then this could be a problem for me, as three of these four adapters will be used on accelerated Falcons... (2x Afterburner at 36-40MHz and one BlowUP-FX at 40Mhz).
Jo Even

VanillaMiNT - Firebee - Falcon060 - Milan060 - Falcon040 - MIST - Mega ST - STM - STE - Amiga 600 - Sharp MZ700 - MSX - Amstrad CPC - C64

User avatar
pterodactyl
Atari freak
Atari freak
Posts: 55
Joined: Wed Jul 04, 2007 10:41 pm
Contact:

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby pterodactyl » Thu Jul 23, 2009 11:58 pm

I'll take 2. What is the ETA for the finished product. Are there any software issues that need to be resolved to utilize the HYDRA? :D

User avatar
AtariSince1989
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 778
Joined: Sun Jan 11, 2009 1:14 pm
Location: Edinburgh, Scotland
Contact:

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby AtariSince1989 » Fri Jul 24, 2009 9:01 am

So, how may are on schedule? Should we start a list of people here?
- Atari 520 STe 4MB RAM + TOS 2.06 + UltraSatan
- Atari Falcon030 14MB RAM + TOS 4.04 + IDE-SD card HDD + NVRAM mod + SCSI buffer clock mod + EtherNEC
- Amstrad CPC 6128 + HxC USB Floppy Emulator
- Acorn A3010 4MB RAM + 40MB IDE HDD

Atari ST Essential software (The List)
My FTP Server: http://www.datavase.info/FTPserver (only from Midnight to 8am UK Time)
My music at http://soundcloud.com/datavase/

User avatar
sqward
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
Posts: 110
Joined: Wed Mar 12, 2008 4:47 pm
Location: London
Contact:

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby sqward » Mon Aug 03, 2009 12:21 pm

I'd love to get one!

Shredder11
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 2434
Joined: Mon Nov 26, 2007 2:23 pm
Location: West Yorkshire, United Kingdom (England)
Contact:

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby Shredder11 » Mon Aug 03, 2009 7:29 pm

Yep, I am waiting patiently here too! :coffe: :mrgreen:

alanh
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 1384
Joined: Mon Jul 24, 2006 9:01 pm
Location: North Wales, UK

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby alanh » Mon Aug 03, 2009 7:45 pm

Yeah, I guess we haven't heard from djbase in a little while. If nothing happens, then I'll do EtherNEC's come September.
Falcon CT60, Falcon CT63 x2, TT x3, MegaST x2, MegaSTE x2, STFM x2, STE x2, STacy, STBook, (Dead) Hades 060, Milan 060, T40.

User avatar
viking272
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 399
Joined: Mon Oct 13, 2008 12:50 pm
Location: west of London, UK

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby viking272 » Mon Aug 03, 2009 9:03 pm

Looks great and just what I want, please put me down for one.

simbo

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby simbo » Tue Aug 04, 2009 5:55 pm

what about adding an address range so tos can be ported across maybe to a single 8mb flash eeprom chip
for three versions and a buffer zone
maybe an st wide version of the internal flash popsel and ppera did for st_fm
on the cart port only :contract:
ie add an 8mb rom to the lan port adapter

would sell well i feel :arrow: but maybe just to developers
tos flash over lan... [smilie=greencolorz4_pdt_12.gif]

just a thought!! :)
would help me making a hdd driver added direct to tos and removing the floppy controller chip
to reuse its signals as i rattled on about before ...

joska
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 4390
Joined: Tue Oct 30, 2007 2:55 pm
Location: Florø, Norway
Contact:

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby joska » Tue Aug 04, 2009 7:02 pm

simbo wrote:what about adding an address range so tos can be ported across maybe to a single 8mb flash eeprom chip
for three versions and a buffer zone
maybe an st wide version of the internal flash popsel and ppera did for st_fm
on the cart port only :contract:
ie add an 8mb rom to the lan port adapter

would sell well i feel :arrow: but maybe just to developers


I'd buy one. Then I could init the graphics card and Afterburner in TOS. Even 128Kb flash would be great for this.
Jo Even

VanillaMiNT - Firebee - Falcon060 - Milan060 - Falcon040 - MIST - Mega ST - STM - STE - Amiga 600 - Sharp MZ700 - MSX - Amstrad CPC - C64

alanh
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 1384
Joined: Mon Jul 24, 2006 9:01 pm
Location: North Wales, UK

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby alanh » Tue Aug 04, 2009 7:24 pm

simbo wrote:what about adding an address range so tos can be ported across maybe to a single 8mb flash eeprom chip
for three versions and a buffer zone
maybe an st wide version of the internal flash popsel and ppera did for st_fm
on the cart port only :contract:
ie add an 8mb rom to the lan port adapter

would sell well i feel :arrow: but maybe just to developers
tos flash over lan... [smilie=greencolorz4_pdt_12.gif]

just a thought!! :)
would help me making a hdd driver added direct to tos and removing the floppy controller chip
to reuse its signals as i rattled on about before ...


Not sure I follow this at all.

You have 128K of addressable space via the ROM port. So there's no way you are going to be able to directly address an 8mb flash eeprom directly without bank switching which ain't going to work for TOS without some heavy patching. And that just sucks.

Not even sure how that correlates to hdd drivers and removal of the floppy disk controller chip either.
Falcon CT60, Falcon CT63 x2, TT x3, MegaST x2, MegaSTE x2, STFM x2, STE x2, STacy, STBook, (Dead) Hades 060, Milan 060, T40.

simbo

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby simbo » Tue Aug 04, 2009 8:24 pm

im sorry you dont see what i mean

the usual way is to at boot read a small loader app
that loads over the new tos to the internal eeproms on the fly
from the cart port

as per pperas and popsels mod even tos 2 via cart uses this approch
but added addressed boot loaded tos 2mb image
is possible to pass to internal eeprom
it can be transfered in 128k blocks if you first load a loader at boot

sorry m8 its a cart port its checked first
so it makes sense to load any tsr or dtsr drivers from a small 64kb segment
this triggers other loads and actions

afterall its a cart port

rom 3 4 5 etc can be controlled after qualification per level of boot...
and this type of tsr is used and reused by many

alanh
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 1384
Joined: Mon Jul 24, 2006 9:01 pm
Location: North Wales, UK

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby alanh » Tue Aug 04, 2009 8:29 pm

Jesus, so all you mean is a network boot loader for TOS ?
Falcon CT60, Falcon CT63 x2, TT x3, MegaST x2, MegaSTE x2, STFM x2, STE x2, STacy, STBook, (Dead) Hades 060, Milan 060, T40.

simbo

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby simbo » Tue Aug 04, 2009 8:31 pm

yes please but adds to an internal 8mb eeprom stack

so i can b4 if i want in atari or via network
'net stack dial a tos'
and also it must trigger a reset on flash...via the trigger app cart boot block

i also like the network!!!!! i need this extenssion to this nice unit ...!!!

maybe make two versions
one for developers one for the bhoys

alanh
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 1384
Joined: Mon Jul 24, 2006 9:01 pm
Location: North Wales, UK

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby alanh » Tue Aug 04, 2009 8:35 pm

8mb stack ?

b4 what ?

sorry I don't understand the comments again.
Falcon CT60, Falcon CT63 x2, TT x3, MegaST x2, MegaSTE x2, STFM x2, STE x2, STacy, STBook, (Dead) Hades 060, Milan 060, T40.

alanh
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 1384
Joined: Mon Jul 24, 2006 9:01 pm
Location: North Wales, UK

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby alanh » Tue Aug 04, 2009 8:37 pm

Maybe you mean a boot selector so you can download different versions of TOS before actually booting TOS over the network ?
Falcon CT60, Falcon CT63 x2, TT x3, MegaST x2, MegaSTE x2, STFM x2, STE x2, STacy, STBook, (Dead) Hades 060, Milan 060, T40.

alanh
Hardware Guru
Hardware Guru
Posts: 1384
Joined: Mon Jul 24, 2006 9:01 pm
Location: North Wales, UK

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby alanh » Tue Aug 04, 2009 8:44 pm

Oh, it seems you mention an 8mb flash chip for TOS to be flashed to.

That ain't gonna happen without internal modifications which is really outside the scope of the EtherNEC device.
Falcon CT60, Falcon CT63 x2, TT x3, MegaST x2, MegaSTE x2, STFM x2, STE x2, STacy, STBook, (Dead) Hades 060, Milan 060, T40.

simbo

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby simbo » Tue Aug 04, 2009 8:47 pm

yes to flash to internal 8mb eeprom {16bit data}
otherwise the tos isnt protable except via net add...

thanks alan for being patient with my request
and to analyse correctly what im saying

3AtariSTE
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 191
Joined: Wed Sep 20, 2006 3:18 pm
Location: Cagliari, ITALY
Contact:

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby 3AtariSTE » Thu Aug 06, 2009 7:45 am

Hello
Yes, i'm interested to one, or two...depends on price.
I am curious to go on the net with my Ste/Falcon...no antivirus need finally (i think). :)

Maurizio
2xAtari 130XE+XF551+1050+XC11+XC12+SIO2PC+TouchTablet+LightPen+Philips CM8833II
Atari 1040STf (Boxed) + Atari 520STe + 5xAtari 1040STe 4Mb + 1x Jaguar....
Atari Italian Site: http://www.ataricomputers.altervista.org
Atari Italian Forum: http://ataricomputers.mastertopforum.net/

User avatar
ATARI-ALIVE
Retro freak
Retro freak
Posts: 13
Joined: Fri Jul 31, 2009 12:55 pm
Location: NJ, USA

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby ATARI-ALIVE » Thu Aug 06, 2009 3:47 pm

I WANT ONE ASAP! :D

have any schematic? I can make one. :D

thanks!
THANK YOU
ATARI ALIVE!
------------------------
My Toys: 1-1040STF, 1-1040STFM, 2-800XL, 1-MYIDE internal Interface, 1-850, 1-1020, 1-1030, 2-light pen, 9 CX40 joysticks, 4-CX40 joystick to USB(mod), 2-trackball, 1-2600, 1-5200, 1-HAPPY 1050, 1-US DOUBLER ENHANCED 1050.

Poobah
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
Posts: 120
Joined: Wed Aug 03, 2005 11:45 am
Location: Ohio, USA

Re: anyone want EtherNEC's ?

Postby Poobah » Sun Aug 09, 2009 2:10 pm

I'd take two Hydras


Social Media

     

Return to “Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: Cyprian and 5 guests