uip-tool

All about the serious stuff.

Moderators: Mug UK, Zorro 2, Moderator Team

User avatar
bladeomega
Atari User
Atari User
Posts: 37
Joined: Wed Oct 08, 2008 11:38 pm

Re: uip-tool

Postby bladeomega » Thu Nov 23, 2017 1:34 pm

Any news about uip-tool? I used it yesterday to copy some MiNT files from my PC to my Atari TT and it work very well and fast. ;)

susher
Atariator
Atariator
Posts: 17
Joined: Sat Oct 03, 2015 7:06 pm

Re: uip-tool

Postby susher » Thu Nov 23, 2017 10:50 pm

Hmmm... uIP-tool doesn't work on my TT with a Netusbee-lite.

I thought, after looking at the source, that the timing loops for 1ms, 10ms and 100ms delays might be the issue as it might be trying to read the device too quickly. (uIP-tool doesn't get a MAC address even though all other diagnostic programs for the device show no problem.)

What version are you running?

(uIP-tool works fine with the same Netusbee-lite device on my STE and two of the three other STs I have.)

User avatar
bladeomega
Atari User
Atari User
Posts: 37
Joined: Wed Oct 08, 2008 11:38 pm

Re: uip-tool

Postby bladeomega » Fri Dec 08, 2017 8:10 pm

I use UIP-Tool version 43 and this works with and without my Cattamaran (CPU-speeder) so I think the timing is not the reason. Your ROM-Port is right and the LEDs are glowing?

User avatar
sqward
Atari freak
Atari freak
Posts: 56
Joined: Wed Mar 12, 2008 4:47 pm
Location: London
Contact:

Re: uip-tool

Postby sqward » Wed Dec 20, 2017 9:20 pm

susher: There's not much I can do. It looks like some TTs have odd rom port timings. I have friends who own several TTs and half of them doesn't support Netusbee.

jonord
Atarian
Atarian
Posts: 5
Joined: Sun Sep 26, 2010 8:28 pm
Location: Sweden
Contact:

Re: uip-tool

Postby jonord » Wed Dec 20, 2017 9:23 pm

sqward wrote:susher: There's not much I can do. It looks like some TTs have odd rom port timings. I have friends who own several TTs and half of them doesn't support Netusbee.


My early revision TT works well with the Netusbee. Maybe later revs have problems?

susher
Atariator
Atariator
Posts: 17
Joined: Sat Oct 03, 2015 7:06 pm

Re: uip-tool

Postby susher » Wed Dec 20, 2017 10:58 pm

Well, my TT is not that late. Pre-HD floppy update and came with TOS 3.05.

I'm guessing that I have corroded contacts on the cartridge port and need to find a reliable way of cleaning them.

User avatar
sqward
Atari freak
Atari freak
Posts: 56
Joined: Wed Mar 12, 2008 4:47 pm
Location: London
Contact:

Re: uip-tool

Postby sqward » Wed Dec 20, 2017 11:11 pm

What exactly do you mean when you say it's not working?

User avatar
Showaddywaddy
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 663
Joined: Thu Jun 06, 2002 12:01 pm
Location: Montreal, Quebec
Contact:

Re: uip-tool

Postby Showaddywaddy » Thu Dec 21, 2017 3:33 pm

Hi... when I run uIP-Tool (v43) on my MSTE *and* Falcon it shows the MAC address but freezes after "DHCP:". No IP address is displayed.


Any ideas?

Shw

User avatar
sqward
Atari freak
Atari freak
Posts: 56
Joined: Wed Mar 12, 2008 4:47 pm
Location: London
Contact:

Re: uip-tool

Postby sqward » Thu Dec 21, 2017 9:11 pm

Showaddywaddy: If MAC address is the same on both machines then we can assume Netusbee is rather functional. I would say it's incompatibility between UIP and your router. If possible check with another router (DHCP server).

User avatar
Showaddywaddy
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 663
Joined: Thu Jun 06, 2002 12:01 pm
Location: Montreal, Quebec
Contact:

Re: uip-tool

Postby Showaddywaddy » Fri Dec 22, 2017 8:28 pm

sorted.. thanks... it was a problem at the PC end.

Ace util!

Cheers
SHW

felicemaggie
Obsessive compulsive Atari behavior
Obsessive compulsive Atari behavior
Posts: 103
Joined: Tue May 11, 2004 11:49 am
Location: Cambridge, England
Contact:

Re: uip-tool

Postby felicemaggie » Fri Dec 22, 2017 8:51 pm

Usually, as long as your 'net connection (from either Mac or PC) is shared, then this should give an IP address to the Atari system, for easy transferring of files :)

Cheers.
Atari Falcon x 4 (including a broken one that I need to get fixed), Atari Mega STe (4mb, TOS 2.05), Atari STe (1mb), Atari Mega ST (2mb) with SC1435 color monitor, Atari 4160 STe (4mb, TOS 1.62), Atari STFM (2.5mb), Atari 800xl with Ultimate 1mb upgrade and SIO2SD (a fantastic upgrade, definitely worth it).
Other formats used sometimes as well for necessity's sake :) On PS4 and PS3, username: felicemaggie


Social Media

     

Return to “Applications”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests