has anyone ever ported degas elite to the PC?

All about the serious stuff.

Moderators: Mug UK, Zorro 2, Moderator Team

STE'86
Retro freak
Retro freak
Posts: 14
Joined: Mon Jul 06, 2009 9:50 pm
Location: West Mids, England

has anyone ever ported degas elite to the PC?

Postby STE'86 » Sun Jul 26, 2009 11:34 am

trying to do some 8 bit conversion stuff.

could really use an app for the pc that was like degas has anyone ever done one?

Steve


STE'86
Retro freak
Retro freak
Posts: 14
Joined: Mon Jul 06, 2009 9:50 pm
Location: West Mids, England

Re: has anyone ever ported degas elite to the PC?

Postby STE'86 » Sun Jul 26, 2009 12:45 pm

well thanks for the links but in all the time i did st/amiga graphics i used to loathe dpaint, so the resemblance of the graphics app to dpaint makes me cringe.

but thanks replying anyway

Steve

User avatar
keops
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 591
Joined: Mon Jul 26, 2004 3:39 pm
Location: Canada
Contact:

Re: has anyone ever ported degas elite to the PC?

Postby keops » Sun Jul 26, 2009 1:04 pm

You can also try Promotion but chances are you won't like it either :)

http://www.cosmigo.com/promotion/index.php

sdleidel
Atarian
Atarian
Posts: 2
Joined: Tue Aug 19, 2008 3:44 pm

Re: has anyone ever ported degas elite to the PC?

Postby sdleidel » Tue Jul 28, 2009 9:05 pm

its on the way... Under development...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

jean35
Atarian
Atarian
Posts: 3
Joined: Thu Aug 06, 2009 6:18 am

Re: has anyone ever ported degas elite to the PC?

Postby jean35 » Tue Aug 11, 2009 9:24 am

Konvertor should open all these formats
http://www.konvertor.net

ejsaunders
Atarian
Atarian
Posts: 5
Joined: Thu Sep 10, 2009 5:32 pm

Re: has anyone ever ported degas elite to the PC?

Postby ejsaunders » Thu Sep 10, 2009 5:36 pm

I have several version of Degas for the Atari and they work fine under emulators, so I assume it would work if you write it back to a disk, makes me ashamed I sold my ST a long time ago with an original copy of Degas. (I made a backup and my friend wrote the label so I always called it Defas cory cos thats how bad his writing was lol!)

ejsaunders
Atarian
Atarian
Posts: 5
Joined: Thu Sep 10, 2009 5:32 pm

Re: has anyone ever ported degas elite to the PC?

Postby ejsaunders » Fri Sep 11, 2009 11:49 am

Sorry for some reason half of that is missing so i'll paraphrase what the rest was, but my suggestion boiled down to "debug it" if you were a programmer, but since someone else further up is already doing it, then why bother!

There was a slightly similar program made by RM Nimbus (the UK Education IT company) but it was aimed at children and was VERY brown! Loved Degas, made some great art in that program.

User avatar
BoNuS
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 766
Joined: Mon Jan 19, 2009 12:45 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: has anyone ever ported degas elite to the PC?

Postby BoNuS » Fri Sep 11, 2009 8:23 pm

sdleidel wrote:its on the way... Under development...


Is this just a screen shot, or does anything work ???
Nice though a PC version..
http://bonus.home.xs4all.nl/
( I have just to much Atari stuff)

User avatar
sh3-rg
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 438
Joined: Thu May 08, 2003 1:33 pm
Location: bolton - england
Contact:

Re: has anyone ever ported degas elite to the PC?

Postby sh3-rg » Fri Sep 11, 2009 10:33 pm

DXL: http://ataritools.fr.gd/ST-DEXL---k1-GFX-EDITOR-k2---k1-16_BIT-k2-.htm?PHPSESSID=35836723b6ce234b8ed80ccc82cf17f1

"
This program is under development, (just at the beginning) but at this time you can do :

- 100 screens to edit (from 0 to 99)
- Load & Save PI1 (all PI1 formats 32034 and 32066 in reading and 32066 in writting).
- Playing with color palettes (moving with options, chosing, ..)
- 512 color palette screen fully operational.
- Plot, draw, line, boxes, circles & ellipses, K-Ray, Fill, pipette (color reading) are in order to work.
- Cls (Clear Screen), Scroll (screen on 1 line with carry line or not)
- DoMask (Made automatically a sprite mask of complete screen)
- Copy (Copy of a screen to another within the 100 screens, color palette is copied too and can be different to each screen)

Edition Sprite at once and screen builder with blocs is planified and auto-generation of GFA Basic & ASM 680x0 code for
Blocs/ Sprites and all graphics features we can include.

Remarks & critics are already welcome

Written by DEARHORSE on 2009-08-18

"

User avatar
daeghnao
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 479
Joined: Wed Oct 27, 2004 12:41 pm
Location: York, UK
Contact:

Re: has anyone ever ported degas elite to the PC?

Postby daeghnao » Fri Sep 11, 2009 11:25 pm

sh3-rg wrote:DXL:


Tried it out on my laptop just now.

Plus points: runs under Wine with no errors.

Minus points: a little slow to respond and slightly too big for my laptop screen.

On the whole, well worth a proper look at.

User avatar
wongck
Ultimate Atarian
Ultimate Atarian
Posts: 12801
Joined: Sat May 03, 2008 2:09 pm
Location: Far East
Contact:

Re: has anyone ever ported degas elite to the PC?

Postby wongck » Sat Sep 12, 2009 1:09 am

BoNuS wrote:Is this just a screen shot, or does anything work ???

Looks VB windows/dialogue box development tool - probably M$ visual studio .Net.
My Stuff: FB/Falcon CT63 CTPCI ATI RTL8139 USB 512MB 30GB HDD CF HxC_SD/ TT030 68882 4+32MB 520MB Nova/ 520STFM 4MB Tos206 SCSI
Shared SCSI Bus:ScsiLink ethernet, 9GB HDD,SD-reader @ http://phsw.atari.org
My Atari stuff for sale - click here for list

User avatar
sh3-rg
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 438
Joined: Thu May 08, 2003 1:33 pm
Location: bolton - england
Contact:

Re: has anyone ever ported degas elite to the PC?

Postby sh3-rg » Sat Sep 12, 2009 7:38 am

daeghnao wrote:
sh3-rg wrote:DXL:

On the whole, well worth a proper look at.


The coder is a friendly chap & is open to suggestions on where to go from here, so anyone who has a need for some degas action on their PC should give it a look & let him know their thoughts. I've not had enough time with it yet but that will change soon.

User avatar
nativ
Fuji Shaped Bastard
Fuji Shaped Bastard
Posts: 4106
Joined: Mon Jul 30, 2007 10:26 am
Location: South West, UK

Re: has anyone ever ported degas elite to the PC?

Postby nativ » Sat Sep 12, 2009 11:52 am

Hi,

Does Vision work on Aranym ? That might be a solution running under emulation.

Thanks

Ashley
Atari STFM 512 / STe 4MB / Mega ST+DSP / Falcon 4MB 16Mhz 68882 - DVD/CDRW/ZIP/DAT - FDI / Jaguar / Lynx 1&2 / 7800 / 2600 / XE 130+SD Card // Sega Dreamcast / Mega2+CD2 // Apple G4

http://soundcloud.com/nativ ~ http://soundcloud.com/nativ-1 ~ http://soundcloud.com/knot_music
http://soundcloud.com/push-sounds ~ http://soundcloud.com/push-records

User avatar
BoNuS
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 766
Joined: Mon Jan 19, 2009 12:45 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: has anyone ever ported degas elite to the PC?

Postby BoNuS » Sun Sep 13, 2009 5:18 pm

sh3-rg wrote:
daeghnao wrote:
sh3-rg wrote:DXL:

On the whole, well worth a proper look at.


The coder is a friendly chap & is open to suggestions on where to go from here, so anyone who has a need for some degas action on their PC should give it a look & let him know their thoughts. I've not had enough time with it yet but that will change soon.


Well maybe not changes, but maybe an extensie of formats :) To make it Super Degas elite.
True Type Fonts use would be nicebut only as extra.

Like the Pi9 format, or an 640*480*16 and 640*480 * 256 format.
Plain RAW-like format would be good enough, but to get a bit more then just the
few format's Degas had. Esp. for developing on the TT Falcon some extra formats
without any difficult packing routines would be nice.

And for some nice features take a look at Crackart...
http://bonus.home.xs4all.nl/
( I have just to much Atari stuff)


Social Media

     

Return to “Applications”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests