SNES core

https://github.com/MiSTer-devel/Main_MiSTer/wiki

Moderators: Mug UK, Zorro 2, Greenious, spiny, Sorgelig, Moderator Team

Sorgelig
Ultimate Atarian
Ultimate Atarian
Posts: 5248
Joined: Mon Dec 14, 2015 10:51 am
Location: Russia/Taiwan

Re: SNES core

Postby Sorgelig » Thu Dec 06, 2018 11:23 am

New release: all reported games should be fixed.

albconde
Atari maniac
Atari maniac
Posts: 95
Joined: Thu Nov 30, 2017 8:56 am

Re: SNES core

Postby albconde » Thu Dec 06, 2018 12:13 pm

Hi, when I load the new core from the initial menú , all games have black screen ( music Works ) , if i reload the core the image Works.
( video mode 8 , vsync_adjust=0 in mister ini)
Wild Guns : problems with background on game ( you can see in demo mode ) , don´t work in any version , not a new bug

Sorgelig
Ultimate Atarian
Ultimate Atarian
Posts: 5248
Joined: Mon Dec 14, 2015 10:51 am
Location: Russia/Taiwan

Re: SNES core

Postby Sorgelig » Thu Dec 06, 2018 1:58 pm

albconde wrote:Hi, when I load the new core from the initial menú , all games have black screen ( music Works ) , if i reload the core the image Works.
( video mode 8 , vsync_adjust=0 in mister ini)

I cannot confirm this. May be you use it somehow special.. Did you set any boot.rom to load it automatically?

albconde
Atari maniac
Atari maniac
Posts: 95
Joined: Thu Nov 30, 2017 8:56 am

Re: SNES core

Postby albconde » Thu Dec 06, 2018 2:36 pm

No boot.rom load , I have the same problem with the new nes core at 1080 p , but no with genesis.
At 720p Works both.
Some times i have some grey vertical lines when load snes o nes core at 1080 p with lates release.
Not big problem , i can reload the core.

evdberg
Atariator
Atariator
Posts: 23
Joined: Fri Oct 26, 2018 8:32 am

Re: SNES core

Postby evdberg » Thu Dec 06, 2018 3:12 pm

is it possible to support zipped roms? For now I unzipped them all, but it would save 50% of the space.

crocky
Atari User
Atari User
Posts: 40
Joined: Fri Nov 23, 2018 2:01 pm

Re: SNES core

Postby crocky » Thu Dec 06, 2018 4:39 pm

Can anyone get Super Street Fighter 2 to work? Shows a blank screen for me.

breiztiger
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 170
Joined: Sun Sep 20, 2009 6:54 am
Location: FRANCE

Re: SNES core

Postby breiztiger » Thu Dec 06, 2018 5:35 pm

i have the same result here, at the second load it's ok

i have this bug also with genesis sometime

HeroOfTheDay
Retro freak
Retro freak
Posts: 10
Joined: Tue Oct 30, 2018 11:39 pm

Re: SNES core

Postby HeroOfTheDay » Thu Dec 06, 2018 5:59 pm

I'm sure there is something obvious I am missing, but after updating to latest build my TV gives me an "unsupported resolution" message when I try to load the SNES core. Worked fine before (not sure if I ever tried the second release, but I know the first was working). Any clues what I should try?

Grego2d
Atari nerd
Atari nerd
Posts: 48
Joined: Thu Dec 06, 2018 5:57 pm

Re: SNES core

Postby Grego2d » Thu Dec 06, 2018 6:08 pm

The newest build is excellent, tested Joe and Mac which had audio rate issues and it is working perfectly now.

Tactics Ogre English patch was playing music fine in the 12-01-18 core, in the 12-06-18 core it begins having audio issues after selecting new game and continues to have issues from that point on.

Grego2d
Atari nerd
Atari nerd
Posts: 48
Joined: Thu Dec 06, 2018 5:57 pm

Re: SNES core

Postby Grego2d » Thu Dec 06, 2018 6:11 pm

Excellent release, tested Joe and Mac which was having audio rate issues and it now works perfect.

Tactics Ogre English Patch is having audio issues after selecting new game. Worked fine in 12-01-2018 release.

User avatar
kitrinx
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 173
Joined: Wed Sep 26, 2018 6:03 am

Re: SNES core

Postby kitrinx » Thu Dec 06, 2018 6:24 pm

HeroOfTheDay wrote:I'm sure there is something obvious I am missing, but after updating to latest build my TV gives me an "unsupported resolution" message when I try to load the SNES core. Worked fine before (not sure if I ever tried the second release, but I know the first was working). Any clues what I should try?


Several people on Discord have reported this problem too with the latest Genesis, SNES, and NES cores that use ASCAL, event when using vsync adjust. I think there might be something just a little off with the new scaler that some TV's don't like.

HeroOfTheDay
Retro freak
Retro freak
Posts: 10
Joined: Tue Oct 30, 2018 11:39 pm

Re: SNES core

Postby HeroOfTheDay » Thu Dec 06, 2018 6:28 pm

kitrinx wrote:
HeroOfTheDay wrote:I'm sure there is something obvious I am missing, but after updating to latest build my TV gives me an "unsupported resolution" message when I try to load the SNES core. Worked fine before (not sure if I ever tried the second release, but I know the first was working). Any clues what I should try?


Several people on Discord have reported this problem too with the latest Genesis, SNES, and NES cores that use ASCAL, event when using vsync adjust. I think there might be something just a little off with the new scaler that some TV's don't like.


You're right, I just checked the NES and Genesis cores and they are doing the same thing, and both previously worked. Bummer.

crocky
Atari User
Atari User
Posts: 40
Joined: Fri Nov 23, 2018 2:01 pm

Re: SNES core

Postby crocky » Thu Dec 06, 2018 7:28 pm

Have you guys try rebooting it and selecting the same game? I had that issue with Felix the Cat NES, rebooted and works like a charm.

HeroOfTheDay
Retro freak
Retro freak
Posts: 10
Joined: Tue Oct 30, 2018 11:39 pm

Re: SNES core

Postby HeroOfTheDay » Thu Dec 06, 2018 8:41 pm

crocky wrote:Have you guys try rebooting it and selecting the same game? I had that issue with Felix the Cat NES, rebooted and works like a charm.


It's not games, but the cores themselves. I pulled out a new SD card and totally restarted with a fresh mister install. No luck. And all of them were working before, so it is seemingly something to do with the new scaler.

albconde
Atari maniac
Atari maniac
Posts: 95
Joined: Thu Nov 30, 2017 8:56 am

Re: SNES core

Postby albconde » Thu Dec 06, 2018 9:24 pm

crocky wrote:Can anyone get Super Street Fighter 2 to work? Shows a blank screen for me.


Black screen in last release (20181206) , works in release 20181201

Sorgelig
Ultimate Atarian
Ultimate Atarian
Posts: 5248
Joined: Mon Dec 14, 2015 10:51 am
Location: Russia/Taiwan

Re: SNES core

Postby Sorgelig » Thu Dec 06, 2018 9:32 pm

albconde wrote:
crocky wrote:Can anyone get Super Street Fighter 2 to work? Shows a blank screen for me.


Black screen in last release (20181206) , works in release 20181201

i have no problem with this game on 20181206

albconde
Atari maniac
Atari maniac
Posts: 95
Joined: Thu Nov 30, 2017 8:56 am

Re: SNES core

Postby albconde » Thu Dec 06, 2018 10:01 pm

Retested Super Street fighter , two time black screen , but 1 time Works .. , maybe my problem with the new scaler

Sorgelig
Ultimate Atarian
Ultimate Atarian
Posts: 5248
Joined: Mon Dec 14, 2015 10:51 am
Location: Russia/Taiwan

Re: SNES core

Postby Sorgelig » Thu Dec 06, 2018 11:10 pm

Try test version of Genesis in Scaler thread: viewtopic.php?p=360030#p360030

Sorgelig
Ultimate Atarian
Ultimate Atarian
Posts: 5248
Joined: Mon Dec 14, 2015 10:51 am
Location: Russia/Taiwan

Re: SNES core

Postby Sorgelig » Fri Dec 07, 2018 9:18 am

New release with HDMI fix has been posted. Hope it will work for everyone now.

In previous release i've forgot to mention that irregular music tempo has been fixed as well.

PhantombrainM
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 184
Joined: Fri Mar 16, 2018 9:10 am

Re: SNES core

Postby PhantombrainM » Fri Dec 07, 2018 11:11 am

Is it possible to fix

Mickey to Donald - Magical Adventure 3 (J) [T+Eng1.1_RPGone] -> only black screen.

The original (J) Version is working but not the translated one. And it has just been released in Japan.
Working in an emulator. ;)

kind regards,
PhantombrainM
Two beer or not two beer? - Shakesbeer.

Sorgelig
Ultimate Atarian
Ultimate Atarian
Posts: 5248
Joined: Mon Dec 14, 2015 10:51 am
Location: Russia/Taiwan

Re: SNES core

Postby Sorgelig » Fri Dec 07, 2018 11:50 am

PhantombrainM wrote:Is it possible to fix

Mickey to Donald - Magical Adventure 3 (J) [T+Eng1.1_RPGone] -> only black screen.

The original (J) Version is working but not the translated one. And it has just been released in Japan.
Working in an emulator. ;)

kind regards,
PhantombrainM

This is the bug in patch.
On the offset FFD7 of patched version change 0B to 0C and game will start to work.

PhantombrainM
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 184
Joined: Fri Mar 16, 2018 9:10 am

Re: SNES core

Postby PhantombrainM » Fri Dec 07, 2018 12:11 pm

Sorgelig wrote:This is the bug in patch.
On the offset FFD7 of patched version change 0B to 0C and game will start to work.


I don't know why you know such things but this worked!! Thank you!! :cheers:
Two beer or not two beer? - Shakesbeer.

crocky
Atari User
Atari User
Posts: 40
Joined: Fri Nov 23, 2018 2:01 pm

Re: SNES core

Postby crocky » Fri Dec 07, 2018 12:17 pm

Super Street Fighter 2 never boots for me - tried 3 times one after the other.
Super Bomberman 2 as well. I checked it is not listed in the special chip wiki.

I removed header for these like other roms.

F-Zero plays fantastic! All other roms I tested so far play very very well.

PhantombrainM
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 184
Joined: Fri Mar 16, 2018 9:10 am

Re: SNES core

Postby PhantombrainM » Fri Dec 07, 2018 12:23 pm

crocky wrote:Super Street Fighter 2 never boots for me - tried 3 times one after the other.
Super Bomberman 2 as well. I checked it is not listed in the special chip wiki.

I removed header for these like other roms.

F-Zero plays fantastic! All other roms I tested so far play very very well.



I've got no problems here with:
Super Bomberman 2 - Caravan Edition (J)
Super Bomberman 2 (E) [!]
Super Street Fighter II - The New Challengers (E) [!]

I don't have the US Versions anymore but the ones I mentioned above are working perfect here, loaded them several times, no issues...
Two beer or not two beer? - Shakesbeer.

Sorgelig
Ultimate Atarian
Ultimate Atarian
Posts: 5248
Joined: Mon Dec 14, 2015 10:51 am
Location: Russia/Taiwan

Re: SNES core

Postby Sorgelig » Fri Dec 07, 2018 12:27 pm

crocky wrote:Super Street Fighter 2 never boots for me - tried 3 times one after the other.
Super Bomberman 2 as well. I checked it is not listed in the special chip wiki.

no problems with both games.


Return to “MiSTer”

Who is online

Users browsing this forum: danielb and 10 guests