No sound ZX Sprectrum Core

https://github.com/MiSTer-devel/Main_MiSTer/wiki

Moderators: Mug UK, Zorro 2, spiny, Greenious, Sorgelig, Moderator Team

Nextric
Atarian
Atarian
Posts: 8
Joined: Wed Aug 23, 2017 10:29 am

No sound ZX Sprectrum Core

Postby Nextric » Sat Jan 13, 2018 4:44 pm

Hello guys, i have a problem in my ASUS monitor. I dont have sound in zx spectrum core. ¿Anybody have the same problem?

NML32
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 390
Joined: Tue Mar 11, 2014 1:54 am
Location: USA/Florida

Re: No sound ZX Sprectrum Core

Postby NML32 » Sat Jan 13, 2018 5:04 pm

Nextric wrote:Hello guys, i have a problem in my ASUS monitor. I dont have sound in zx spectrum core. ¿Anybody have the same problem?

You didn't give very many details so try these things and see if it fixes your sound problem.
Things to check or try:
I'm using core: Zx Spectrum_20180101.rbf and my sound works fine through my Samsung HDMI TV port.
Make sure you are running the latest MiSTer
Try setting your hdmi_audio_96k to 0 in your Mister.ini file located in the config folder of your SD card.

Good luck

Nextric
Atarian
Atarian
Posts: 8
Joined: Wed Aug 23, 2017 10:29 am

Re: No sound ZX Sprectrum Core

Postby Nextric » Sat Jan 13, 2018 5:25 pm

NML32 wrote:
Nextric wrote:Hello guys, i have a problem in my ASUS monitor. I dont have sound in zx spectrum core. ¿Anybody have the same problem?

You didn't give very many details so try these things and see if it fixes your sound problem.
Things to check or try:
I'm using core: Zx Spectrum_20180101.rbf and my sound works fine through my Samsung HDMI TV port.
Make sure you are running the latest MiSTer
Try setting your hdmi_audio_96k to 0 in your Mister.ini file located in the config folder of your SD card.

Good luck

Sorry,sorry. I am using the last version, zxspectrum_20180101.rbf and set the hdmi_audio_96K=0;

My mistert.ini:

Code: Select all

[MiSTer]
key_menu_as_rgui=0     ; set to 1 to make the MENU key map to RGUI in Minimig (e.g. for Right Amiga)
forced_scandoubler=0   ; set to 1 to run scandoubler on VGA output always (depends on core).
ypbpr=0                ; set to 1 for YPbPr on VGA output.
composite_sync=0       ; set to 1 for composite sync on HSync signal of VGA output.
vga_scaler=0           ; set to 1 to connect VGA to scaler output.
hdmi_audio_96k=0       ; set to 1 for 96khz/16bit HDMI audio (48khz/16bit otherwise)
keyrah_mode=0x18d80002 ; VIDPID of keyrah for special code translation (0x23418037 for Arduino Micro)

; USER button emulation by keybaord. Usually it's reset button.
; 0 - lctrl+lalt+ralt (lctrl+lgui+rgui on keyrah)
; 1 - lctrl+lgui+rgui
; 2 - lctrl+lalt+del
; 3 - same as 0 (lctrl+lalt+ralt on keyrah)
reset_combo=0

dvi_mode=0             ; set to 1 for DVI mode. Audio won't be transmitted through HDMI in DVI mode.

; 0 - 1280x720@60
; 1 - 1024x768@60
; 2 - 720x480@60
; 3 - 720x576@50
; 4 - 1280x1024@60
; 5 - 800x600@60
; 6 - 640x480@60
; 7 - 1280x720@50
;
; custom mode: 0,hact,hfp,hs,hbp,vact,vfp,vs,vbp,4,M,3,N,5,C0,9,CP,8,BW,7,Mfrac
;              0,1280,48,112,248,1024,1,3,38,4,1028,3,65536,5,514,9,2,8,7,7,0xA3D709E8
;
; custom mode: 1,hact,hfp,hs,hbp,vact,vfp,vs,vbp,Fpix
;              1,1280,48,112,248,1024,1,3,38,108
video_mode=0


The monitor is a ASUS VH242H.

¿Any idea?

NML32
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 390
Joined: Tue Mar 11, 2014 1:54 am
Location: USA/Florida

Re: No sound ZX Sprectrum Core

Postby NML32 » Sat Jan 13, 2018 6:04 pm

Do you get audio from any of the other ZX Spectrum cores?
Do you get audio from other cores?

Nextric
Atarian
Atarian
Posts: 8
Joined: Wed Aug 23, 2017 10:29 am

Re: No sound ZX Sprectrum Core

Postby Nextric » Sat Jan 13, 2018 6:23 pm

Yes NML32, I have sound in other cores. Currently I have installed minimig and C64 cores both with sound. :(

NML32
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 390
Joined: Tue Mar 11, 2014 1:54 am
Location: USA/Florida

Re: No sound ZX Sprectrum Core

Postby NML32 » Sat Jan 13, 2018 6:51 pm

Nextric wrote:Yes NML32, I have sound in other cores. Currently I have installed minimig and C64 cores both with sound. :(

Try some of the older ZX cores and see if any of them give you sound. If you have another TV/Monitor try it also.

Nextric
Atarian
Atarian
Posts: 8
Joined: Wed Aug 23, 2017 10:29 am

Re: No sound ZX Sprectrum Core

Postby Nextric » Sun Jan 14, 2018 8:38 am

On another LG TV I have no problem. The problem is only with the ASUS monitor, but I do not understand it. If all the cores in ASUS failed, it would be more normal, but only the ZX-Spectrum Core, mmmmm. I can not understand what can happen.


Return to “MiSTer”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest