WTB: Steinberg Cubase dongle

Somewhere to chat about MIDI music creation, sequencers and related hardware

Moderators: Mug UK, lotek_style, Moderator Team

jeromydarling
Atariator
Atariator
Posts: 21
Joined: Tue Jul 04, 2017 1:59 pm

WTB: Steinberg Cubase dongle

Postby jeromydarling » Tue Jul 04, 2017 2:01 pm

Getting pretty desperate here as I've been looking on and off for one for the last couple of years. Any help would be much appreciated. I'm using an Atari St 1040

User avatar
tteclado
Atari User
Atari User
Posts: 38
Joined: Tue Jun 29, 2010 10:57 am

Re: WTB: Steinberg Cubase dongle

Postby tteclado » Wed Jul 05, 2017 10:56 am

Hi


You are looking for Black Dongle (Cubase 2.xx) or Red Dongle (Cubase 3.xx)?

User avatar
BoNuS
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 723
Joined: Mon Jan 19, 2009 12:45 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: WTB: Steinberg Cubase dongle

Postby BoNuS » Wed Jul 05, 2017 11:36 am

tteclado wrote:Hi


You are looking for Black Dongle (Cubase 2.xx) or Red Dongle (Cubase 3.xx)?


Aha, so that the difference between them ? Does it also matters for using it on a Falcon or ST ?
http://bonus.home.xs4all.nl/
2 x Falcon 030 - a mint Atari TT - Mega STE - 2x STE - 1x Mega 2 - 2x STFM - 1 x STF - 3x SC1224 - 2x SM124 - 1x SM125 2x Portofolio+interface
- 3x 1435 monitor - 1 x Ult.Ripper cardridge - Mega 1,2,and 4 ( just to much Atari stuff)

Atarieterno
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 260
Joined: Mon Jan 18, 2016 3:40 pm
Location: Spain

Re: WTB: Steinberg Cubase dongle

Postby Atarieterno » Wed Jul 05, 2017 12:07 pm

Black Dongle: Cubase v2, works in ST/x and Mega ST/x series.

Red dongle: Cubase v3 (and "Score"), works on all Atari, including TT and Falcon.

Both need at least 1 Mby of RAM.
ST/fm/e, STacy, Mega ST/e, TT, Falcon, C-Lab MKX... and more music tools.

User avatar
BoNuS
Atari Super Hero
Atari Super Hero
Posts: 723
Joined: Mon Jan 19, 2009 12:45 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: WTB: Steinberg Cubase dongle

Postby BoNuS » Wed Jul 05, 2017 12:13 pm

Atarieterno wrote:Black Dongle: Cubase v2, works in ST/x and Mega ST/x series.

Red dongle: Cubase v3 (and "Score"), works on all Atari, including TT and Falcon.

Both need at least 1 Mby of RAM.


Okay, and the version of Cubase doesn't matter for the dongle ? So a black dongle works also with Cubase 3.0x ?
http://bonus.home.xs4all.nl/
2 x Falcon 030 - a mint Atari TT - Mega STE - 2x STE - 1x Mega 2 - 2x STFM - 1 x STF - 3x SC1224 - 2x SM124 - 1x SM125 2x Portofolio+interface
- 3x 1435 monitor - 1 x Ult.Ripper cardridge - Mega 1,2,and 4 ( just to much Atari stuff)

jeromydarling
Atariator
Atariator
Posts: 21
Joined: Tue Jul 04, 2017 1:59 pm

Re: WTB: Steinberg Cubase dongle

Postby jeromydarling » Wed Jul 05, 2017 1:12 pm

I'd take either. I can work with either version of cubase

Atarieterno
Captain Atari
Captain Atari
Posts: 260
Joined: Mon Jan 18, 2016 3:40 pm
Location: Spain

Re: WTB: Steinberg Cubase dongle

Postby Atarieterno » Wed Jul 05, 2017 1:44 pm

BoNuS wrote:
Atarieterno wrote:Black Dongle: Cubase v2, works in ST/x and Mega ST/x series.

Red dongle: Cubase v3 (and "Score"), works on all Atari, including TT and Falcon.

Both need at least 1 Mby of RAM.


Okay, and the version of Cubase doesn't matter for the dongle ? So a black dongle works also with Cubase 3.0x ?



Each color is for a version of Cubase, black for 2.xx and red for 3.xx and "Score". They are not interchangeable.
Cubase Audio also has its specific red dongle.

There is an original version (trimmed, very basic) that does not need dongle and is called "Cubase Lite":

http://atari.music.free.fr/main.php?Cubase
ST/fm/e, STacy, Mega ST/e, TT, Falcon, C-Lab MKX... and more music tools.


Return to “MIDI Software and Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests