Search found 270 matches

by rian_ata
Thu May 25, 2017 9:40 pm
Forum: Professionals
Topic: What is this graphics card?
Replies: 35
Views: 3098

Re: What is this graphics card?

http://wiki.newtosworld.de/index.php?title=Nova_(VME)

It is a Tseng Labs ET4000 version, can't see what specific version, but as a driver I would try MVDI v5 first and select ET4000 as graphics adapter during installation.
by rian_ata
Fri May 05, 2017 2:09 pm
Forum: Professionals
Topic: VGA adapter with Blow Up and VGA/RGB switch
Replies: 136
Views: 15740

Re: VGA adapter with Blow Up and VGA/RGB switch

Daniel,

would you like to reserve one for me too? This might be a solution for me as well, cause I hade switching those monitor adapters in the back of my Falcon!
by rian_ata
Sun Apr 23, 2017 10:58 am
Forum: CosmosEx
Topic: Data corruption with CosmosEx SD card (Falcon/SCSI)
Replies: 78
Views: 13561

Re: Data corruption with CosmosEx SD card (Falcon/SCSI)

Daniel, had you check The new version from HDDRIVER? http://hddriver.seimet.de/forum/viewtopic.php?f=2&t=172 It is indeed worth trying, cause I have a lot of success with the new version! As stated in the thread: " I do not know what Uwe changed, but my CT60e with this HDDriver version is ...
by rian_ata
Sat Apr 22, 2017 3:37 pm
Forum: Applications
Topic: HDDriver version 10.03 has been released
Replies: 11
Views: 2268

Re: HDDriver version 10.03 has been released

I do not know what Uwe changed, but my CT60e with this HDDriver version is suddenly able to load all kinds of demos that didn't work before. Also the issue with the CosmosEx SCSI seems to be solved (I think I read that in the changes also), no more copy time-outs with large files. I am happy!
by rian_ata
Wed Apr 19, 2017 1:42 pm
Forum: News & Announcements
Topic: Created Dutch Atari 16/32 bits Facebook group - looking for members
Replies: 0
Views: 1145

Created Dutch Atari 16/32 bits Facebook group - looking for members

Hi all, but especially to all my fellow Dutch Atarians! with the 'recent' success of Atari Facebook groups I decided to create one myself with 3 specific reasons in mind. Just to be clear; there is no way I want to steer people away from this marvelous forum, however I hope my reasoning below is cle...
by rian_ata
Mon Apr 17, 2017 10:16 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: [SOLVED] The most ridiculous cooling problem
Replies: 70
Views: 7207

Re: [SOLVED] The most ridiculous cooling problem

Congrats. I've been watching this with interest and need to look at my own board when I finally dig out the beast as I get sound glitches and noted somewhere in the pages you noted that this is one symptom of the clock patch being incorrect or non existent. Yeah, me too. I have sound glitches in ce...
by rian_ata
Thu Apr 13, 2017 12:41 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: [Sorted] CT60e issues
Replies: 21
Views: 2733

Re: [Sorted] CT60e issues

I don't see NVDI mentioned anywhere. It's mandatory. OK, my bad. I now remember having read that and on my other rig (CT63 without 'e') I have it installed by default, but mikro you have such a sharp eye and read correctly I have not installed it on the CT63e :shrug: So stupid.... quickly installed...
by rian_ata
Wed Apr 12, 2017 3:54 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: [Sorted] CT60e issues
Replies: 21
Views: 2733

Re: [Sorted] CT60e issues

Unfortunately I have still similar problems, exception processing errors. This is especially trying to run demos, like dereal, which should work. What I already tried to do: - bought new SDRAM, makes no difference, both memory sticks should be compatible with the listing on CT63 website - tried usin...
by rian_ata
Wed Apr 05, 2017 6:15 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CT60e does not boot in 060-mode
Replies: 27
Views: 2689

Re: CT60e does not boot in 060-mode

Sounds silly, but did you insert the 060 far enough into the socket? Some force is necessary to insert it properly. Have seen / read the same symptoms where proper installation solved the issue.
by rian_ata
Fri Mar 31, 2017 10:11 pm
Forum: Chat forum [ENG]
Topic: Atari in films
Replies: 53
Views: 12505

Re: Atari in films

NOt a movie but a Dutch hiphop act, at the beginning of the clip. Does anyone recognize the software used?

Clip at 21sec

by rian_ata
Wed Mar 29, 2017 11:25 pm
Forum: CosmosEx
Topic: Cosmos not ready after boot (SCSI version attached to Falcon)
Replies: 11
Views: 2177

Re: Cosmos not ready after boot (SCSI version attached to Falcon)

You should have tried that command I suggested in my last most. Now you don't know whether your card was the culprit or something else. About the distro, not sure but if it works... ;) Raspbian is the future, that's for sure. I ofcourse did try it, but got the same error messages, I was able to dow...
by rian_ata
Wed Mar 29, 2017 9:46 pm
Forum: CosmosEx
Topic: Cosmos not ready after boot (SCSI version attached to Falcon)
Replies: 11
Views: 2177

Re: Cosmos not ready after boot (SCSI version attached to Falcon)

OK, fixed it. For some reason the CE wasn't able to update/repair itself anymore. Therefore I decided to remove the microSD and reimage it with the latest full image from Jookie's site. That worked, but when I tried to update from there, it screwed up again and I had to reimage the CE again (getting...
by rian_ata
Wed Mar 29, 2017 8:11 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CT60e, Not measuring up.
Replies: 54
Views: 6369

Re: CT60e, Not measuring up.

I'm going to 3D-print a supporting bracket here. I printed two of these. They go between the CT and the motherboard, and are held in place by the top case pillars. It does wonders for the CT PCB stability, no flexing at all. They also shim the top case pillars by 1mm, making up for the removed PSU ...
by rian_ata
Wed Mar 29, 2017 7:58 am
Forum: CosmosEx
Topic: Cosmos not ready after boot (SCSI version attached to Falcon)
Replies: 11
Views: 2177

Re: Cosmos not ready after boot (SCSI version attached to Falcon)

Unfortunately these commands do not do much as well. If I look at the output it seems there could also be an issue regarding access rights to files (system)? http://i67.tinypic.com/awpd2h.jpg http://i67.tinypic.com/awpd2h.jpg http://i68.tinypic.com/hs0zo7.jpg http://i68.tinypic.com/hs0zo7.jpg http:/...
by rian_ata
Tue Mar 28, 2017 7:55 am
Forum: CosmosEx
Topic: Cosmos not ready after boot (SCSI version attached to Falcon)
Replies: 11
Views: 2177

Re: Cosmos not ready after boot (SCSI version attached to Falcon)

mikro, thanks for your reply. Unfortunately your commands do not seem to work :? See first image: http://i.imgur.com/aAQK0mo.jpg http://imgur.com/aAQK0mo I was thinking maybe the files are in different directory (tree) so I poked around and found this and wondering if this is what you would like to ...
by rian_ata
Mon Mar 27, 2017 3:32 pm
Forum: CosmosEx
Topic: Cosmos not ready after boot (SCSI version attached to Falcon)
Replies: 11
Views: 2177

Re: Cosmos not ready after boot (SCSI version attached to Falcon)

Hope this video is good enough for you to see the update script running but not doing anything really...

video

by rian_ata
Mon Mar 27, 2017 9:27 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: ct60e built in, some issues (hard and software)
Replies: 38
Views: 4558

Re: ct60e built in, some issues (hard and software)

Meanwhile I have some more software results. 1. I have replaced XCONTROL (060 patched version) by COPS (+wdialog). Now I can open the ct60conf CPX and configure the board. BUT... Always when desktop starts and COPS and other accessories are loaded, and when inside COPS and double click ct60config C...
by rian_ata
Sat Mar 25, 2017 9:53 pm
Forum: Applications
Topic: VanillaMiNT has finally been updated
Replies: 65
Views: 8465

Re: VanillaMiNT has finally been updated

060 version works perfectly fine for me on CT63e, with HDDriver 8.18 and NVDI5.01.
by rian_ata
Fri Mar 24, 2017 11:02 pm
Forum: Applications
Topic: VanillaMiNT has finally been updated
Replies: 65
Views: 8465

Re: VanillaMiNT has finally been updated

Thanks so much Joska! Great achievement and will install on my CT63e :-)
by rian_ata
Thu Mar 23, 2017 11:56 pm
Forum: CosmosEx
Topic: Cosmos not ready after boot (SCSI version attached to Falcon)
Replies: 11
Views: 2177

Cosmos not ready after boot (SCSI version attached to Falcon)

Today I wanted to update my CosmosEx SCSI version to the latest software, but now regret it and only now remember the words "if it ain't broken, don't fix it" :? But OK, it happened and now I hope I can get some help. Status? - CosmosEx was attached to Falcon 030 using SCSI and updated the...
by rian_ata
Sat Mar 18, 2017 12:41 am
Forum: Applications
Topic: [help] trouble with creating IDE hdd partition.
Replies: 18
Views: 2528

Re: [help] trouble with creating IDE hdd partition.

No one has a good tools for partitioning ? There are plenty of good tools, almost all available drivers have partitioning tools as well. If partitioning software doesn't work, maybe it is not a software problem but a hardware problem. Personally, I always use HDDrive. Are you aware of the partition...
by rian_ata
Thu Mar 16, 2017 10:37 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CT60e new features.
Replies: 46
Views: 5786

Re: CT60e new features.

alienkidmj12 wrote:good news about sv, i will order one of those.


What do you mean?
by rian_ata
Thu Mar 16, 2017 9:24 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: Getting ready for CT60e, what do I need?
Replies: 58
Views: 6219

Re: Getting ready for CT60e, what do I need?

There are quite a few people who are new to the CT60/CT63/CT63e and have questions about compatible memory, knobs & switches and PicoPSU's. So here are some pictures of my CT63 setup that is working stable for years in a row. No hacking required of the Falcon case, the ATX on/off button, 030/060...
by rian_ata
Wed Mar 15, 2017 2:07 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CT60e is coming :)
Replies: 425
Views: 99168

Re: CT60e is coming :)

wongck wrote:for the OS, you need to look at didier website.
I cannot remember what is the url of his site nor in my bookmarks 8O .


You mean this: http://didierm.pagesperso-orange.fr/
by rian_ata
Wed Mar 15, 2017 2:04 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: ct60e with magic 6.20
Replies: 32
Views: 4451

Re: ct60e with magic 6.20

Here you can download the program to patch the magic.ram file for 060 useage: http://centek.online.fr/atari/ct2/ct2_soft.htm

Direct link to the zip archive with magic_p.prg in it: http://centek.online.fr/atari/ct2/patchct2.zip

Go to advanced search