Search found 12 matches

by cerror
Fri May 19, 2017 3:41 pm
Forum: Hardware
Topic: Mega STe black screen moving lines (again)
Replies: 3
Views: 1635

Re: Mega STe black screen moving lines (again)

Long time no see :D I got another mega ste, but I recently started looking at the broken one. What I know so far: - Power supply 12v line is putting out around 4-9v so that's not right. Swapped psu's with the working mega ste and still no luck. - No beeps, no floppy drive & no HD initiation. - T...
by cerror
Wed Jun 15, 2016 9:58 am
Forum: Chat forum [ENG]
Topic: Reproduction of Falcon's box
Replies: 90
Views: 26683

Re: Reproduction of Falcon's box

That is fine!
by cerror
Tue Jun 14, 2016 9:50 am
Forum: Chat forum [ENG]
Topic: Reproduction of Falcon's box
Replies: 90
Views: 26683

Re: Reproduction of Falcon's box

Robson wrote:
cerror wrote:I would love to buy one if there is still one available!

It is yes, I still need to check them and work out the best option to deliver these.

Where are you based?


In the Netherlands!
by cerror
Tue Jun 14, 2016 8:54 am
Forum: Chat forum [ENG]
Topic: Reproduction of Falcon's box
Replies: 90
Views: 26683

Re: Reproduction of Falcon's box

I would love to buy one if there is still one available!
by cerror
Sat Apr 16, 2016 7:34 pm
Forum: Hardware
Topic: Mega STe black screen moving lines (again)
Replies: 3
Views: 1635

Re: Mega STe black screen moving lines (again)

So I tried Simbo's fix. (other thread I found was him talking about the same problem I had in my earlier thread, but this time about a mega ste) I removed U504, gave it a socket and placed a new 74LS257 ic. But, didn't work. Still have the same screen. Maybe, just maybe, it could be the GST MCU. I s...
by cerror
Wed Apr 13, 2016 7:04 pm
Forum: Hardware
Topic: Mega STe black screen moving lines (again)
Replies: 3
Views: 1635

Mega STe black screen moving lines (again)

Hello! Me again. My last thread was almost the same problem, but then with a regular STe. See: http://www.atari-forum.com/viewtopic.php?t=28155 This time, I got a "cheap" mega ste and it shows practically the same symptoms: Note: the diagonal lines move horizontally (different speeds) http...
by cerror
Fri Jul 17, 2015 1:55 pm
Forum: Hardware
Topic: Atari STe black screen with moving diagonal white stripes
Replies: 18
Views: 6794

Re: Atari STe black screen with moving diagonal white stripes

just replace u405 first you can use 74s257 74ls 257 74hct257 OR 74als257 but not 74HC257!! {cmos level 0-12v} and not 74257 {too slow a chip to handle also the 32mhz clock select} JOSKA your over complicating it a quick test at pin 7 of the selector will show what mode is what pin 1 of the selector...
by cerror
Sun Jul 12, 2015 9:20 am
Forum: Hardware
Topic: Atari STe black screen with moving diagonal white stripes
Replies: 18
Views: 6794

Re: Atari STe black screen with moving diagonal white stripes

So I am going to do the sn74**** replacement but in the meantime I have a question: The board is a weird rev. (see picture) and it has a wire soldered from the shifter (u401) to a red thingie (p105) (see pictures) Any idea what that's for? Maybe just a factory fix, or is it causing the hight resolut...
by cerror
Sat Jul 11, 2015 6:24 pm
Forum: Hardware
Topic: Atari STe black screen with moving diagonal white stripes
Replies: 18
Views: 6794

Re: Atari STe black screen with moving diagonal white stripes

Bigger update!
I found out that the problem was caused by a jumper setting because of the TOS switch.
I have soldered jumpers now and it works again!

But..... only in monochrome mode.
So I will still go with simbo2's advice and try to do that one!

Will take some time though,
by cerror
Sat Jul 11, 2015 5:42 pm
Forum: Hardware
Topic: Atari STe black screen with moving diagonal white stripes
Replies: 18
Views: 6794

Re: Atari STe black screen with moving diagonal white stripes

Tried to do something else.... (there was a bug in the 1.06 TOS with monochrome) so I thought; let's try this one first (since it is easier) I have switched the 1.06 roms with 2.06 and now I get a constant reboot (with a 1 or 2 second interval) and it shows a white screen with a black square at the ...
by cerror
Fri Jun 26, 2015 6:25 pm
Forum: Hardware
Topic: Atari STe black screen with moving diagonal white stripes
Replies: 18
Views: 6794

Re: Atari STe black screen with moving diagonal white stripes

Hey there! Bit of a development here. I bought a hi-res vga adapter cable and it works! But still no luck on the lo/med res. That's where I read: http://www.atari.st/content.php?type=t&file=toslist @ the TOS 1.06 So it's a bug in this TOS version. I've ran the STE_FIX.PRG but it doesn't work. So...
by cerror
Sun Jun 14, 2015 6:25 pm
Forum: Hardware
Topic: Atari STe black screen with moving diagonal white stripes
Replies: 18
Views: 6794

Atari STe black screen with moving diagonal white stripes

Hello fellow atarians! I have a problem with my atari STe. As the title says when I turn it on it gets a weird screen like so: http://i130.photobucket.com/albums/p260/cerreur/WP_20150609_21_08_18_Pro1.jpg Here are the specs and what I've done so far: - Atari 1040STe, 4mb memory, hxc floppy emulator ...

Go to advanced search