Search found 633 matches

by Faucon2001
Sun Jul 16, 2017 3:01 pm
Forum: Non Atari Platforms
Topic: Processor comparisons
Replies: 69
Views: 2341

Re: Processor comparisons

Even on a P150, Cubase VST a turtle beach sound card and win95 audio was lagging compared to Falcon.
How come on a 386 ?
by Faucon2001
Tue Jun 13, 2017 10:21 pm
Forum: Other emulators & tools
Topic: PCE (2017-04-20) Emulator & Simulator
Replies: 3
Views: 876

Re: PCE (2017-04-20) Emulator & Simulator

Hi Paul,

Thanks for the info.
What is it actually? Is it a multi computer emulator or an st emulator running on different platforms?
What is the benefit compared to Hatari?
by Faucon2001
Thu Jun 01, 2017 1:31 am
Forum: Applications
Topic: Geneva
Replies: 186
Views: 38206

Re: Geneva

@Tenox
Congratulations for this great achievement !
by Faucon2001
Tue May 30, 2017 4:48 pm
Forum: MIDI Software and Hardware
Topic: Cubase Audio Falcon & Cubase 3 dongles
Replies: 2
Views: 530

Re: Cubase Audio Falcon & Cubase 3 dongles

Dongle are specific to each version.
CAF 2 is basically Cubase 3 + audio.
In fact CAF was delivered with the manual of Cubas 3 + an addendum for audio functions.
by Faucon2001
Tue May 30, 2017 1:44 am
Forum: FireBee
Topic: [Solved] Dirty Ext2 FS every time on FireBee...what's the issue??
Replies: 87
Views: 11567

Re: Dirty Ext2 FS every time on FireBee...what's the issue??

Thanks Mikro, it works great on my CT60 Falcon : EasyAraMint is now fully functional on the CT60 :-)
I now have to dig my Firebee out of the boxes and test it.
by Faucon2001
Wed May 24, 2017 9:51 pm
Forum: Hardware
Topic: Solution for higher resolutions on STE?
Replies: 61
Views: 4272

Re: Solution for higher resolutions on STE?

In order to avoid guessing, these are pictures of Alanh board : http://www.philippeworld.net/ftp/Pictures/68K-PLCC-top.JPG http://www.philippeworld.net/ftp/Pictures/68K-PLCC-bottom.JPG It uses a male PLCC adapter, not crappy pins, and it's rock solid. The original 68k is moved on top and has plenty ...
by Faucon2001
Wed May 24, 2017 1:05 pm
Forum: Hardware
Topic: Solution for higher resolutions on STE?
Replies: 61
Views: 4272

Re: Solution for higher resolutions on STE?

A STE 68k bus adapter already exists and has been built buy Alanh (originally a memory expansion board). It's a daughter board which plugs on the square 68K of the STE, move the 68K Processor and gives a mega bus. I used one to adapt a H&N multiboard on my STE. See topic : http://www.atari-forum...
by Faucon2001
Tue May 23, 2017 11:06 am
Forum: Hardware
Topic: Raspberry Pi as SCSI drive
Replies: 8
Views: 867

Re: Raspberry Pi as SCSI drive

I use Scsilink.xif from FreeMint 1.19.576, which was originally developed by Anodyne, with a nfs share on a Falcon + CT60e.
I got the same speed on a stock Falcon, so the CT60e don't help.
I saw some higher bench with a TT, but the bus is also faster.
by Faucon2001
Tue May 23, 2017 12:15 am
Forum: Hardware
Topic: Raspberry Pi as SCSI drive
Replies: 8
Views: 867

Re: Raspberry Pi as SCSI drive

Very interesting indeed. Though for Ethernet I won't expect anything fast. I have a DaynaPort SCSI-LINK interface and it tops at 50 KB/s on my Falcon, The bottle neck is the Falcon I guess.
by Faucon2001
Mon May 22, 2017 11:37 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CT60e impossible to flash
Replies: 22
Views: 1834

Re: CT60e impossible to flash

ABE & SRD V7 are the latest version developed, which normally work with CT60TOS.BIN 2.01 & 2.02.
So if it doesn't boot with my CTPCI, I guess that I have to update its firmware to CTPCI_1M which is also the latest.
I'll let you know when I'll receive the JTAG cable.
by Faucon2001
Mon May 22, 2017 11:09 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CT60e impossible to flash
Replies: 22
Views: 1834

Re: CT60e impossible to flash

I got Willy's answer : by default CT60e comes with
ABE_V7F.jed
SDR_V7D.jed
by Faucon2001
Mon May 22, 2017 11:15 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CT60e impossible to flash
Replies: 22
Views: 1834

Re: CT60e impossible to flash

Hi, I did again some tests this weekend with CT60TOS from 1.03c to 2.02 + drivers.hex from different sources (Willy, Mikro, Didier, AtariForge), with the CT60e @ 66.6 MHz and with or without the CTPCI connected. The only versions to work (not crashing) are of course CT60Tos 1.03c, CT60Tos.bin 1.04 a...
by Faucon2001
Fri May 19, 2017 12:45 am
Forum: For sale / Wanted
Topic: for sale megafile 60 housing
Replies: 4
Views: 784

Re: for sale megafile 60 housing

Hehe, it seems that I have the same idea ;-)
by Faucon2001
Wed May 17, 2017 11:35 pm
Forum: For sale / Wanted
Topic: for sale megafile 60 housing
Replies: 4
Views: 784

Re: for sale megafile 60 housing

Hi

I offer 30€ for both + freight
by Faucon2001
Tue May 16, 2017 11:19 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CTPCI and Realtek 8139D
Replies: 30
Views: 2559

Re: CTPCI and Realtek 8139D

Thanks Kroll, I was hoping to follow your trail, I am afraid it won't be for now :-(
by Faucon2001
Tue May 16, 2017 10:37 pm
Forum: Applications
Topic: Phoenix 3.0 database
Replies: 5
Views: 722

Re: Phoenix 3.0 database

The last version was v5.5. If it interests you.
https://sites.google.com/site/stessenti ... nt/phoenix
by Faucon2001
Tue May 16, 2017 10:27 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CTPCI and Realtek 8139D
Replies: 30
Views: 2559

Re: CTPCI and Realtek 8139D

Hi Kroll,

Do you use your CTPCI with a CT60/CT63 old generation or a CT60e new generation?
I have not been able to use it with a new CT60e so far.
by Faucon2001
Tue May 16, 2017 1:13 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CT60e impossible to flash
Replies: 22
Views: 1834

Re: CT60e impossible to flash

With or without CTPCI, impossible to boot 2.01 + Driver.hex. Same thing without Driver.hex With 1.04 (without Driver.hex) it boots, CTPCI is detected and Radeon and USB card are detected. But nothing is setup. With 1.04 + Driver.hex, the Radeon starts its configuration sequence then the boot freeze....
by Faucon2001
Mon May 15, 2017 2:36 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CT60e impossible to flash
Replies: 22
Views: 1834

Re: CT60e impossible to flash

In order to be sure that I have not mixed up different drivers as I have tested almost everything available from the Net, I started again from scratch, using : - Flash060.prg for CT60 Tos Master : https://github.com/mikrosk/ct60tos/tree/master - CT60e201.bin from Willy site : http://jil.guru/32bit/C...
by Faucon2001
Sun May 14, 2017 10:49 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CT60e impossible to flash
Replies: 22
Views: 1834

Re: CT60e impossible to flash

And though TOS 1.04-pm detects my Radeon and other PCI cards, boot with the Radeon freezes. So I guess that 2.xx may improve.
Does it mean that the CTPCI can't work with the CT60e because patches above 2.xx are not compatible with the CT60e?
That's a very bad news :-(
by Faucon2001
Sun May 14, 2017 8:50 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CT60e impossible to flash
Replies: 22
Views: 1834

Re: CT60e impossible to flash

Paul, same result with your TOSCTPCI.BIN : CT60e doesn't boot.
I have tried also TOS 1.04-pm which works.
So it seems that none of TOS above 2.xx works on my setup.
Strange. Have I forgotten something. Any clue?
by Faucon2001
Sun May 14, 2017 7:54 pm
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CT60e impossible to flash
Replies: 22
Views: 1834

Re: CT60e impossible to flash

Or I mixed up all my archives or I am an ass or both :oops: Anyway, I have finally managed to flash the CT60e by reloading the TOS-1.03 master archive and using CT60flash from it. I have tried to flash TOS 2.01 from Willy site, TOS 2.01 from Didier and TOS 2.02 from Didier : udpate goes on well but ...
by Faucon2001
Sun May 14, 2017 3:58 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CT60e impossible to flash
Replies: 22
Views: 1834

Re: CT60e impossible to flash

Yes it's a CT60e
I used the right flash60.prg from the CT60e package.
by Faucon2001
Sun May 14, 2017 1:26 am
Forum: CT60 / CT63 Area
Topic: CT60e impossible to flash
Replies: 22
Views: 1834

CT60e impossible to flash

I want to flash the TOS 2.01 in order to use my CTPCI, but with Flash tool CT60 2.01, when I am trying to program the flash I get an error message "Unknown flash device! ($00C2258) and the installation abort.
Any clue?

Go to advanced search